112

32-jarige Oosterhouter aangehouden na bedreiging ex en vondst vuurwapen en drugs

foto ter illustratie
Foto: politie.nl

Nadat een verdachte bedreigingen had geuit richting zijn ex-partner, hebben agenten afgelopen vrijdag een 32-jarige Oosterhouter aangehouden. Er is hierbij een vuurwapen in beslag genomen.

In bezit van vuurwapen

Afgelopen vrijdag hebben agenten gezocht naar de verdachte man, nadat hij diverse bedreigingen richting zijn ex-partner had geuit. Het vermoeden bestond tevens dat de man in het bezit was van een vuurwapen. Rond 17.15 uur zagen agenten het voertuig van de man rijden en hebben zij hem op de Energieweg een stopteken gegeven. De 32-jarige Oosterhouter is aangehouden voor bedreiging en overgebracht naar de politiecel.

Onder invloed van alcohol

De verdachte bleek onder invloed van alcohol te zijn en reed rond met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het voertuig waar de man in reed is daarom ook in beslag genomen. Na controle van het voertuig bleek dat er een vuurwapen en munitie in lag. Ook troffen zij drugs in het voertuig aan. De woning van de verdachte is later nog doorzocht, hier troffen agenten een balletjespistool aan, deze is ook in beslag genomen.

BTGV-methode

De Oosterhouter is aangehouden met de BTGV-methode. BTGV staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. Vanwege het vermoeden dat de verdachte een wapen bij zich zou dragen, hebben de agenten besloten deze methode toe te passen. De procedure om gevaarlijke verdachten, die in een auto zit, aan te kunnen houden op een veilige manier bestaat al lang. De verdachte wordt met korte en duidelijke bevelen uit de auto ‘gepraat’ en zo aangehouden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden