Verdachten van fietsendiefstal Heuvel aangehouden

foto ter illustratie
Foto: politie.nl

Door de oplettendheid van aangevers en getuigen kon de politie woensdagavond twee ‘professionele’ fietsendieven aanhouden. Ze worden verdacht van het proberen te stelen van twee elektrische fietsen.

Diefstal elektrische fietsen Heuvel

Op woensdag 13 oktober 2021 om 21.00 uur zat een echtpaar te eten in een horecagelegenheid aan de Heuvel. Ze waren daar met een elektrische fiets heengereden die afgesloten voor het restaurant stonden. Op een geven moment leek het erop dat een man en een vrouw de fietsen willen oppakken. De eigenaar van één van de fietsen liep naar buiten en sprak ze aan. Ze antwoordden in een voor de man niet begrijpelijk taal. Het stel liep daarna hand in hand weg. Ondertussen werd de politie gebeld. Een getuige meldde zich met camerabeelden. Op zijn camera had hij gezien dat een man en een vrouw in een rode auto stapte met witte kentekenplaten. Achterop de auto zat een fietsendrager. Het mogelijke verband werd snel gelegd en de gegevens van de auto werd via het operationeel centrum aan alle surveillerende eenheden gemeld.

Aanhouding

Bij het restaurant bleek ondertussen dat bij verschillende fietsen was geprobeerd het slot kapot te maken. Op een van de fietsen zat bloed van de mogelijk verdachten. Een van de surveillance-eenheden zag korte tijd later de genoemde rode auto rijden op de Bovensteweg. De auto reed ook nog slingerend. Op de fietsendrager stond een fiets. In de auto zaten een man (35) uit de voormalige Sovjet-Unie en een vrouw (28) uit Oekraïne. Beide gaven op geen vaste verblijfplaats in Nederland te hebben. In de auto lag een betonschaar en de vrouw had een flinke verse wond aan haar hand. Beide verdachten zijn aangehouden. De auto met de fiets is inbeslaggenomen. Onderzocht wordt of de fiets ook gestolen is. De man bleek ook nog te veel gedronken te hebben.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden