112

33-jarige Hagenaar rijdt tijdens carnaval in op medewerker Susteam

Foto: Politie.nl

Een 33-jarige man uit ’s-Gravenhage is zondagavond op het Basiliekplein met zijn auto ingereden op een medewerker van het Susteam. De beveiliger kon door snel opzij te springen nog net voorkomen dat hij werd aangereden.

Ruzie met vriendin

Een medewerker van het Susteam vertelde dat hij zich zondag 27 februari omstreeks 22.30 uur met enkele collega’s op het Basiliekplein bevond vanwege een heftige ruzie tussen een man en naar later bleek zijn vriendin. Het incident escaleerde waarna die man in zijn auto stapte en wegreed, daarbij volgens een getuige roepend:  ‘Ga weg anders ga ik jullie doodrijden’.

Bijna aangereden

De medewerker van het Susteam zag de auto op hem afkomen. Hij moest snel opzij springen waardoor hij ternauwernood kon voorkomen dat hij werd aangereden.  De vriendin die aan het portier bleef hangen, viel op de grond. Hierna kwam ze overeind en rende achter de auto aan die op de Torenstraat nog even stopte waarna ze kennelijk ook instapte.

Poging tot doodslag

Agenten die naar de auto uitkeken, zagen deze rijden op de Hoofseweg. Uiteindelijk is het voertuig op de Batelaar in de wijk Dommelbergen gestopt. De bestuurster, een 30-jarige vrouw uit ’s-Gravenhage, en haar partner, een 33-jarige man eveneens uit  ‘s-Gravenhage, werden aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. Zijn rijbewijs is ingevorderd.  Ze krijgen allebei een proces-verbaal voor rijden onder invloed.  De man blies 445 ul, de vrouw 300 ugl.

Susteam

Het Susteam wordt vanuit de gemeente ingezet en bestaat uit particuliere beveiligers die het uitgaanspubliek waar nodig aanspreken op hun gedrag om zo uitgaansoverlast en -geweld vroegtijdig aan te pakken. De beveiligers sussen, corrigeren en wijzen op (gedrag)regels.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen