Tijdelijke camera’s moeten overlast Koningsdijk stoppen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie
Foto: Pexels.com / Thomas Windisch

Afgelopen week zijn er voor de periode van een maand camera’s geplaatst in de Koningsdijk om overlast en ongeregeldheden tegen te gaan.

Camera’s Koningdijk

Buurtbewoners van de Koningsdijk in de wijk Oud-West geven aan dat zij al geruime tijd overlast ervaren. Bewoners worden geïntimideerd en op subtiele wijze bedreigd. Dit levert onrust op, terwijl je woonomgeving juist veilig zou moeten zijn. De gemeente heeft al diverse maatregelen genomen en heeft daar afgelopen week een volgende stap in gezet. Er zijn voor de periode van een maand camera’s geplaatst om de omgeregeldheden en overlast te stoppen.

Specifieke woning

Oosterhout Nieuws sprak met een bewoner van de Koningsdijk die om begrijpelijke redenen anoniem wil blijven. Die gaf aan dat de overlast vooral afkomstig is van één specifieke woning, waarvoor de politie al meerdere keren in actie is moeten komen. Deze bewoner gaf aan dat wanneer deze rotte appel uit de straat verdwijnt, de overlast weer tot het verleden zou kunnen behoren. In principe staan de flexibele camera’s tot 7 juli in de Koningsdijk, maar wanner dat wenselijk en noodzakelijk is kan deze termijn worden verlengd.

Flexibel inzetbaar

“De camera’s registreren alleen gebeurtenissen op de openbare weg. Beelden van panden worden afgeschermd en de camera’s filmen niet in woningen”, zo verzekert de gemeente buurtbewoners via een bewonersbrief. De camera’s zijn flexibel, dus kunnen worden verplaatst wanneer dat nodig zou zijn. De camerabeelden worden rechtsreeks doorgezet naar de politie. De opnames worden in principe na enkele dagen gewist, maar mogen op verzoek van het Openbaar Ministerie langer worden bewaard wanneer er sprake is van een strafbaar feit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen