12 maal judogoud voor Bliemer Arashi in Lage Zwaluwe

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen zondag werd in Lage-Zwaluwe het laatste “500-puntentoernooi” gehouden door Judoclub Hirundo. Er werden door de judoka’s van Bliemer Arashi Sport 12 gouden, 7 zilveren en 20 bronzen medailles gewonnen.

Laatste kans voor de zomer

In de vroege ochtend startte het toernooi met 150 deelnemers, waarvan 39 van Bliemer Arashi Sport. Er werd gewerkt in 4 blokken die allen gestart werden met een korte warming up. Dit werd de laatste kans om voor de zomer nog een puntenbeker te pakken. Na de laatste wedstrijdtraining was iedereen geconcentreerd bezig met niet alleen te winnen, maar ook met de hoogst mogelijke score, een ippon!

De winnaars

In Lage-Zwaluwe wisten Ito en Tygo Dorresteijn Dinant Broeken (allen 300 puntenbeker), Dyon Spoelstra (400 puntenbeker), Kay Vergouwen, Mohammed Benkaddour (100 puntenbeker), Niels Evers (200 puntenbeker), Thijm Schalij (100 puntenbeker), Cas Marcelis (200 puntenbeker), Chris Bodegom, Pim Oerlemans en Beau Duchemin kampioen te worden! Dyon Spoelstra werd ongeslagen kampioen met goed ingeslepen technieken en pakte de 400-puntenbeker. Dinant Broeken werd kampioen na een dip in Breda en won ook zijn 300 puntenbeker bij Oma Broeken om de hoek! Uiteindelijk werden er zo voor het einde van het seizoen nog even 4x 100 puntenbekers, 3x 200 puntenbekers, 3x 300 puntenbekers en 1x de 400 puntenbeker gewonnen door Arashi!

Talent voor de toekomst

Fantastisch talent voor de toekomst! De judoka’s met 500 punten zijn klaar voor het grotere werk. De meeste kinderen trainen wat vaker in de week en pikken zo de veel gebruikte stoeprand op. Ook de directe worpen werd veel gebruikt. Bram Bové werd 2e met een pas aangeleerde Hiza Guruma (kniewiel) in cirkelvorm! Mohammed Benkaddour was juist weer sterk op de grond met zijn houdgrepen. Voor Arashi volgt binnenkort nog een toernooi in Rotterdam Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen