Kick-off van het feestweekend La Vuelta is uitgesteld

#vamosoosterhout
Foto: La Vuelta

Deze zomer komt, als alles goed blijft gaan, de grote wielerronde La Vuelta door Oosterhout gereden op zondag 16 augustus.

La Vuelta op 16 augustus door Oosterhout

De drie etappe-plaatsen van LaVuelta Hollanda 2020, in Nederland; Utrecht, ’s Hertogenbosch en Breda, hadden op woensdag 29 april een Kick-off aangekondigd. Oosterhout wilde hierin niet achterblijven, dus de projectgroep had in samenwerking met Moove een festiviteit gepland. Waarom 29 april? Op die dag, in 1935, werd de eerste ronde verreden en sinds 1955 ieder jaar, dit jaar de 74ste editie. Maar helaas, zoals vele festiviteiten is ook deze kick-off gecanceld. Het gaat dan alleen om de kick-off, niet om het feestweekend zelf.

Feestweekend van 14 t/m 16 augustus

Tijdens die festiviteiten zou er op de Markt een BMX parcours worden uitgezet en de plaatsnaamborden, een vertaling van Oosterhout en Oosteind in het Spaans, onthuld worden door de Wethouder van sport, Arnoud Kastelijns. Het globale programma voor het weekend zou ook op 29 april bekend worden gemaakt, maar Oosterhout Nieuws geeft hieronder een overzicht van de plannen. Vooralsnog gaat de organisatie dat La Vuelta gewoon door zal gaan. Dat betekent dat er in het weekend van 14 t/m 16 augustus een groot feest wordt georganiseerd in Oosterhout, met als hoogtepunt de doorkomst van LaVuelta op zondag.

Globaal programma

Onder voorbehoud zetten we de activiteiten voor je op een rijtje. Vrijdagavond 14 augustus, is er een Spaanse-avond op de Markt, waarbij in het bijzonder aandacht voor de G-sporters/ sportclubs die in Oosterhout actief zien, een Spaanse band en kraampjes, sport en/of Spaans gerelateerd. Zaterdagavond is er een wielercafé in de kantine van VV Oosterhout met een podcast van EuroSport en interviews met lokale- en regionale bekende en minder bekende wielerfanaten. Zondag 16 augustus is de dag van de doorkomst van La Vuelta. Voorafgaand aan de doorkomst is er een BWF-koers, zijn er voetbalactiviteiten en is er een Spaans dorp met volop animatie, waarbij de inwendige mens niet wordt vergeten. Hier zal een aantal kramen opgesteld staan om het geheel te omzoomen. Het hoogtepunt is uiteraard de doorkomst van LaVuelta, die wordt verwacht tussen 13.00 en 14.00 uur. Like de speciale Facebookpagina via de onderstaande link en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van het feestweekend #VamosOosterhout.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden