Twee dagen topgolf op perfecte baan tijdens clubkampioenschappen

Foto: Daniël Wessels / De Oosterhoutse

Afgelopen weekend hebben de leden van de Oosterhoutse Golfclub het jaarlijkse clubkampioenschap Strokeplay gespeeld.

Clubkampioenschappen bij de Oosterhoutse

De speelomstandigheden konden nauwelijks beter en hebben zonder twijfel bijgedragen aan spanning en speelplezier tijdens de jaarlijkse clubkampioenschappen van de Oosterhoutse Golfclub. De eerste flights werden op afgelopen zaterdag al om 8 uur door Dick Jas van de wedstrijdcommissie gestart. De omstandigheden waren van begin tot einde perfect zodat geen enkele deelnemer voor- of nadelen ondervond van wisselende omstandigheden.

Uitslagen

Bij de dames A bleek dat de goede eerste 9 van de zaterdag door Nettie Overbeek uiteindelijk genoeg om te winnen en moest Ilse Verheijen een goede 18 holes op de zondag neer zetten om de tweede plaats te bezetten, hetgeen prima lukte. De derde plaats was voor Sophie Niemans de Koff. Bij de Heren B was Rob Kort van meet af te goed op dreef, voor de andere spelers en won terecht de eerste plaats. Frits Elferink en Harrie Braaksma stelden uiteindelijk respectievelijk, de tweede en derde prijs veilig.

Spanning bij Heren A

In de Heren A categorie was het dit jaar een ander verhaal dan in andere jaren. Mike Harms won in deze categorie al meerdere malen de titel clubkampioen. Na de eerste ronde van 27 holes op de zaterdag was het nog extreem spannend en waren er nog 5 kandidaten voor de 2020 titel in de race met 4 punten verschil. Mike Harms kreeg dit jaar sterke concurrentie van Ivar van Leijsen, Zino Meesen, Jasper Baalhuis en van aanstormende talent Duhan Sazak. Uiteindelijk bleef er tussen de top 4 op zondag nog slechts een punt verschil over. Zino Meesen werd vierde en Mike Harms met het zelfde punten aantal uiteindelijk derde. Met 1 punt verschil en ex-aequo moesten Duhan Sazak en Ivar van Leijsen op de 18e hole een play-off spelen. Deze werd uiteindelijk op de green bij het pitchen en putten beslist met Duhan Sazak op de tweede plaats. Ivar van Leijsen mag zich dit jaar clubkampioen Heren A noemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen