Nieuwe outfit keepersopleiding VV Oosterhout na verlenging sponsorscontract

Foto: VV Oosterhout

Alle jeugdkeepers van VV Oosterhout trainen voortaan in dezelfde keepersoutfit nadat het sponsorcontract met twee jaar werd verlengd.

Unieke keepersopleiding

De keepersopleiding van VV Oosterhout is uitzonderlijke qua opzet voor een amateurvoetbalvereniging in onze regio. Kenmerkend aspect van de keepersopleiding van VV Oosterhout is de individuele coaching en begeleiding van keepers tijdens hun gehele ontwikkelingstraject. Zo zijn er niet alleen de wekelijkse trainingen, maar vinden periodiek ook gesprekken plaats met keepers over hun vorderingen en ontwikkelpunten. Daarnaast werkt de keepersopleiding volgens het ‘train-de-trainer’-concept waarin keepers uit de hoogste teams als trainer hun ervaringen overbrengen op de jongste keepers. Dit gebeurt onder aansturing en begeleiding van de ervaren keeperstrainer Bernie Oomens, hoofd van de keepersopleiding.

Één keepersfilosofie

Verder is in de opzet van de trainingsprogramma’s is sprake van maatwerk voor elke leeftijdscategorie. Bernie Oomens: ‘Zo kunnen we met al onze jeugdkeepers in de leeftijd 7 tot en met 18 jaar trainen op het niveau dat past bij hun leeftijd’. Maar het ‘in house’-concept heeft meerdere voordelen. Bij veel voetbalverenigingen krijgen de keepers geen aparte keeperstraining en gaan dan vaak op zoek naar keepersscholen in de regio. De jeugdkeepers van VV Oosterhout worden getraind vanuit één keepersfilosofie. En dat is wel zo handig. Oomens: ‘In de opleiding van onze jeugdkeepers staat de methode van aanvallend-keepen centraal’. Per leeftijdscategorie wordt gewerkt met een leerplan, waarbij (individuele) aandacht is voor de techniek, tactiek en de conditie van de jeugdkeeper.

Verlenging sponsorcontract

Maar ook presentatie en uitstraling is een belangrijk aspect van de moderne keeper. Daarom trainen alle jeugdkeepers van VV Oosterhout in dezelfde keepersoutfit. Voor de komende twee jaar verbindt SVM Techniek zijn bedrijfsnaam wederom aan de jeugdkeepersopleiding van voetbalvereniging Oosterhout. Dit bedrijf levert onder andere camerabeveiliging, alarmsystemen en toegangscontrole. Zij stonden twee jaar geleden ook aan de wieg van de keepersopleiding van VV Oosterhout. Directeur Steven van Meel is zelf keeper geweest in de hoogste jeugdteams en afkomstig uit een ‘keepersfamilie’. Hij vertelt enthousiast over de gedreven aanpak van de opleiding: “De mensen achter dit concept zijn ervaren, enorm gedreven en gepassioneerd met de jeugdkeepers bezig. Dat spreekt mij enorm aan!”. Ruud Looijmans, voorzitter van VV Oosterhout: ‘We zijn supertrots op het vertrouwen dat SVM Techniek heeft in de ontwikkeling van onze vereniging en in de opleidingsaanpak. Het keepersvak is een aparte discipline binnen de voetbalsport en met de eigen keepersopleiding krijgen de jeugdkeepers van VV Oosterhout de aandacht die deze discipline verdient”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden