Nieuw BrabantSport Fonds zet onze provincie in beweging

Foto: Pixabay License / anncapictures

Het bedrijfsleven en de provincie Noord-Brabant starten unieke samenwerking voor een vitaler Brabant onder de naam BrabantSport Fonds.

BrabantSport Fonds

Sport inspireert. Sport zorgt voor verbinding. Daarom lanceert BrabantSport een nieuw initiatief, het BrabantSport Fonds. Een fonds met de ambitie om Brabant gelukkiger te maken door sport te koppelen aan maatschappelijke vraagstukken. Het BrabantSport fonds is een unieke samenwerking tussen de provincie Noord-Brabant en het Brabantse bedrijfsleven. Met als founding partners de ondernemers Dirk Lips (Libéma), Robert van der Wallen, Edzo Doeve (Coöperatie DELA), Ben Mandemakers (DMG) en Eric van Schagen (Simac). Met het ondersteunen en stimuleren van deze initiatieven wil het fonds een gezonde levensstijl onder Brabantse kinderen bevorderen, stress onder jongvolwassenen helpen terugdringen, eenzaamheid onder Brabantse ouderen verminderen en Brabanders met een beperking structureel helpen in beweging te brengen.

Vitaler Brabant

Het BrabantSport Fonds is ambitieus en heeft met ‘een vitaler Noord-Brabant’ en ‘sport is voor iedereen’ ambities die bijdragen aan het geluk van de Brabanders. Zeker nu de relevantie, in tijden van het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen, hoog is. Het fonds start met een budget van 650.000 euro en heeft de ambitie om binnen een jaar minimaal 1 miljoen euro in het fonds te hebben. BrabantSport is hierbij de uitvoerende partij en scout actief naar initiatieven die bijdragen aan een gezonder Brabant.

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen de diverse ondernemers en de provincie maakt het fonds uniek. Bedrijven en ondernemers kunnen zich aanmelden om ook bij te dragen aan de maatschappelijke vraagstukken binnen Brabant. Een aantal ondernemers is vanaf de oprichting van het fonds al betrokken. Samen met de vier andere founding partners was Eric van Schagen direct geïnteresseerd: “Sport brengt mensen in beweging en tot elkaar. Daarom is het goed voor de gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het BrabantSport fonds wil daarbij iedereen in onze provincie bereiken, juist ook de kwetsbaren, en dat vind ik prachtig.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden