Ongeneeslijk zieke Andreo Sips (50) stopt noodgedwongen bij TSC

Andreo Sips
Foto: TSC

Enkele weken geleden hoorde Andreo dat hij ongeneeslijk ziek is. Reden voor Henk Jansen van TSC om hem op te zoeken en te interviewen.

door Henk Jansen

Andreo Sips

Enkele weken geleden kregen de 50-jarige Andreo Sips, zijn vrouw Natasja en zoon Dries te horen dat Andreo ongeneeslijk ziek is. Andreo mocht naar huis om samen met zijn gezin de tijd die hem nog rest door te gaan brengen. Andro: die zo sterk was, zoveel inzet toonde bij zijn werkgever en dag en nacht klaar stond voor TSC. Juist dit jaar zouden hij en Natasja hun zilveren huwelijksfeest gaan vieren. Nu niets meer van dit alles.

Hij deed meer

Heel trots vertelt Andreo dat hij inmiddels alweer 15 jaar bij TSC rondloopt sinds zijn zoon Dries daar is gaan voetballen. Andreo heeft zowat alle taken uitgevoerd bij TSC die een vader normaal ook doet als een van de kinderen begint met voetbal. Alleen Andreo deed meer. Vooral de laatste jaren zit hij in het bestuur, regelt de accommodatie met alles er op en eraan .

Kantinebeheer

Bij uitstek het kantinebeheer was hem toevertrouwd. Na een wat moeizame periode na de opening van de kantine moest er toch op allerlei gebieden nog orde op zaken gesteld worden. Vooral Andreo heeft die taak op zich genomen. Hij liet zijn gezicht meestal wel 7 dagen per week even zien en had altijd even tijd voor een praatje met de medewerkers. Ook de planning voor de bezetting lag bij hem in vertrouwde handen. Het mooie was dat ook iedereen voor hem de handen extra uit de mouwen wilde steken. Hij is en bleef altijd positief, dat gaf anderen weer de kracht om er bij TSC de schouders onder te zetten.

Positief

Ook tijdens het gesprek dat we hadden bij hem thuis viel vooral op dat hij ondanks de meest slechte vooruitzichten, positief was. Natuurlijk laat hij de moed weleens zakken. Zeker als de bezoekers weg zijn heeft hij best moeilijke momenten, aldus Natasja. Omdat Andreo Sips ook iemand is die nooit echt op de voorgrond treedt en altijd achter de schermen werkt vond ik het hoog tijd om extra aandacht te besteden aan deze bijzondere man. Hij verdient het in deze bijzondere periode meer dan wie dan ook. Voor hem is helaas geen lintje meer weggelegd. Maar ik, en velen met mij, zouden een heel diepe buiging willen maken voor deze grote vrijwilliger!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden