De Warande DA1 tankt vertrouwen richting duel met mede-koploper

Nanette Nolle (blauwe cap)
Foto: Joris Bongers

Afgelopen zaterdag speelde DA1 van De Warande in Vlissingen tegen ZPC De Zeeuwse Kust H2. Het wedstrijdverslag is van Joris Bongers.

Goede start

De eerste aanval van de wedstrijd was voor de dames van De Warande en deze werd door Romy V gelijk omgezet tot een goal, de wedstrijd kende daardoor een zeer goede start. Na het missen van een aantal kansen, werd in een tegenstoot de gelijkmaker op het bord gezet. Hierna leken de dames wakker geschut te worden, want er werd direct extra gas gegeven. Nienke zorgde met schitterende backhand voor een nieuwe voorsprong. Kort daarna maakte Nikkie een geniale onderschepping en zette daarmee direct een contra in gang; een pass volgde waarmee ze Nanette direct 1-op-1 met de keeper had gezet. Nanette twijfelde geen moment en met een geplaatst schot in de lange hoek werd de score verder uitgebouwd. Daarmee scoorde het grote talent in haar derde wedstrijd haar allereerste goal in het hoogste team van De Warande (zie foto). Shayen scoorde vervolgens een goal na een snelle aanval kort voor het einde van een sterke eerste periode. Tussenstand 1-4.

Tweede en derde periode

De tweede periode begon te lijken op een veldslag. Het werd meer en meer een fysieke strijd welke in het voordeel van de dames van de Warande beslist werd. In deze periode liet Kimberley weer eens zien wat voor fantastische keepers skills ze in huis heeft, ze wist haar doel schoon te houden. Doelpunten van wederom Shayen en Nienke zorgde voor een comfortabele voorsprong van 1-6 na twee periodes. De eerste aanval van de derde periode veranderde in een tegengoal voor de dames. Dit zorgde voor een nieuwe wake-up call dat de wedstrijd nog niet zomaar gewonnen was. Echter, er werd wederom extra gas gegeven in de al fysieke strijd tussen de ploegen. Doelpunten van Nienke, Nikkie en Roos zorgde ervoor dat de voorsprong verder uitgebouwd werd tot 2-9.

Aanval is de beste verdediging

De aanval is de beste verdediging was blijkbaar het motto van de dames in de laatste periode. In plaats van de voorsprong te gaan verdedigen werd aanvallend gespeeld. Kimberley was in de goal vervangen door Desiree en kon daarmee ook een poging wagen om een doelpunt te gaan maken. Hier had ze niet lang voor nodig, in de eerste aanval van de dames wist ze met een sterke actie op de midvoor een doelpunt te maken. Niet veel later kreeg Lauret de bal op een presenteerblaadje van Roos aangespeeld waardoor ze de voorsprong nog verder kon uitbouwen. Een tegendoelpunt konden de dames in deze periode helaas niet voorkomen. De tegenstander kon de doelpunten evenmin voorkomen. Kimberley en Marissa zorgde voor nog eens 2 doelpunten voor de dames, waarna de wedstrijd winnend kon worden afgesloten. De wedstrijd was een fysiek potje, waarbij de dames van De Warande nogmaals hun krachten hebben kunnen tonen. Met goed vertrouwen gaan de dames van coach Eddy van Dolen richting de volgende wedstrijd op 30 oktober om 19.20 uur, waarin ze thuis de dames van mede-koploper Lutra uit Helmond treffen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden