Waterpoloërs De Warande bovenaan na winst in derby tegen SBC2000 Breda

Archieffoto
Foto: OZ&PC De Warande

Afgelopen zaterdag speelde Heren-1 van De Warande thuis tegen SBC2000 uit Breda. Het wedstrijdverslag is van Koen van Loon.

De Warande – SBC2000

Na twee sterke overwinningen tegen ploegen uit Den Haag en Wassenaar is het eerste herenteam van OZ&PC De Warande ook als sterkste uit de bus gekomen tegen SBC2000 uit Breda. Waar aan het begin van het seizoen gevreesd werd voor degradatie gaat de Oosterhoutse equipe met negen punten uit drie wedstrijden nu zelfs fier aan de leiding in de competitie. SBC2000 liet in de eerste periode zien niet voor niks naar Oosterhout afgereisd te zijn en pakten een snelle 1-3 voorsprong. De Oosterhouters schrokken wakker, gingen in de aanval minder statisch spelen en toen SBC in de derde periode voor de vierde keer scoorde was De Warande al uitgelopen naar een solide 9-4 voorsprong.

Klinkende overwinning

Topscorer Hans Vissers, die afgelopen donderdag voor de tweede keer vader werd van een prachtige dochter, had de eerste wedstrijdhelft moeite de sterk keepende Bredase sluitpost te verschalken. Na een doelpunt in de derde periode ging het vizier alsnog op scherp: ‘Ik ben erg blij met de teamprestatie. Je ziet elke week dat we met de toevoeging van oud talent stappen zetten. Dat ik er dan vijf van de 19 mag maken is alleen maar mooi.’ Sjoerd van Dolen en Gerben Fiere (beide 4x) scoorden er net als Vissers flink op los maar waren niet de enigen die hun stempel op de wedstrijd drukten, want de sterk keepende Kevin Weistra stopte weer een penalty. Afgelopen week stopte hij er maar liefst drie in de laatste tien seconden van de met 9-10 gewonnen uitwedstrijd in Wassenaar en ook tegen Breda was hij niet te kloppen vanaf de vijfmeterlijn. Met een 19-9 overwinning in de tas werd nog een klein biertje gedronken in de kantine. Zaterdag 23 oktober wacht de zware uitwedstrijd in Waddinxveen tegen Z&PC De Gouwe, de huidige nummer twee van de ranglijst.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden