TSC wint in strijd der grootmachten van Bavel met 3-1

Foto: Henk Jansen / TSC

Afgelopen zondag speelde voetbalclub TSC thuis tegen VV Bavel. Het verslag van de wedstrijd is van Henk Jansen.

TSC – VV Bavel

Weer een testcase vandaag voor beide teams. Van oudsher is een strijd tussen deze beide teams, er een waar tot het gaatje wordt gegaan. De weergoden zouden meewerken met een stalend zonnetje en geen wind. TSC wil graag de sterke start van de competitie voortzetten zeker na de 2 uitoverwinningen . Bavel wil na het thuisverlies een week eerder tegen Cluzona ook nog wat goed maken. TSC start met 9 punten op zak en Bavel met 4 . Het gat zou dus heel groot kunnen worden of juist weer bijna gedicht.

Eerste helft

TSC begon sterk en was de bovenliggende partij. Toch was het Bavel dat na een half uur spelen door slecht uit verdedigen van TSC op 0-1 kwam. Zeker tegen de verhouding in maar niemand van Bavel onder leiding van Coen Rijpaart oud TSC trainer van TSC die daar om maalde. Sterker nog de Bavianen kregen net voor rust en grote kans op 2-0 maar terecht geen doelpunt. Ook TSC had na een vrije trap van Ryan Snoeren recht op een doelpunt. Maar de altijd uitblinkende Glen van Peer was samen met zijn achterhoede tot 3 maal achtereen de TSC spitsen de baas.

Tweede helft

Na de thee zou het allemaal anders gaan . Bij TSC waren er wat wissels en nu was er meer bezieling en agressie waarneembaar. Bavel kwam er niet meer aan te pas en binnen 5 minuten kwam TSC op een verdiend gelijk spel 1-1 dankzij Ryamon Raams . Even Later was het Joury den Boogert zelf die de 2-1 scoorde en toen de amper 1 minuut in het veld staande Bas Blokdijk met een prachtige kopbal de 3-1 scoorde was het over en uit voor Bavel. Ger de Heer kleurde de Warandelaan zoals vanouds weer blauw. Heel TSC genoot ervan en onder deze haast tropische temperaturen was het een zeldzame mooie middag bij TSC. Daar waar de blauw witten meer dan verdiend een mooie winst binnen haalde. Zeker op basis van het vertoonde spel in de 2e helft. Een van de uitblinkers ( zonder de anderen tekort te doen )deze middag was aanvoerder Marnix van der Velden . Hij mocht dan ook terecht na afloop de pupil van de dag Renzo Broeders een bal overhandigen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden