VV Oosterhout wint in Ridderkerk van Slikkerveer met 2-4

Afgelopen zondag speelde voetbalclub VV Oosterhout uit tegen Slikkerveer uit Ridderkerk. Het verslag van de wedstrijd is van Ad Looijmans.

Slikkerveer – VV Oosterhout

Zondag 24 oktober de wedstrijd van VV Oosterhout tegen een onbekende tegenstander Slikkerveer uit Ridderkerk. Dat ze onbekend waren bleek wel uit het feit dat de bal al na 2 minuten achter Niels Hereijgers in het netje lag. Na 10 minuten herpakte het team van Stijn Biemans, die deze middag een druk coachende middag had, en Jorco de Kok zich en was het team meestentijds de bovenliggende partij. De leidsman van vandaag, Louis Wagner, was een van de oudere uit het corps. Hij floot een onberispelijke partij en kon in de uiterst sportieve wedstrijd de kaarten op zak houden.

Eerste helft

Slikkerveer had de toss gewonnen en mocht aftrappen de eerste aanval kon door de verdediging gepareerd worden de tweede aanval over links was echter teveel en de vrijstaande Robert Kosten kopte de bal in het doel 1-0 voor de baggeraars uit Ridderkerk. Het spel golfde op en neer zonder dat er echt gevaar in de strafschopgebieden ontstond. In de 16de minuut veranderde dit toen de 17-jarige Houdayfa Benyidir (vorige week was hij nog een jaartje ouder) goed doorging op rechts zijn voorzet kwam voor de voeten van, een van de uitblinkers, Naoufal Asrihi en deze verschalkte Pieter Werkoven op zijn rechterhand 1-1. In de 20ste minuut moest de trainer van Slikkerveer Driss el Akchaoui noodgedwongen Damion Jansen, met een hamstringblessure, vervangen door Valerio Vers. In de 28ste minuut gevaar in de zestien van VV Oosterhout het schot van Ronald Capelle ging echter rechts naast het doel van Niels. Even later moest het trainersduo van Oosterhout Ali Eren Yazici met een enkelblessure vervangen door Wesley Stadhouders, die dit met verve deed. Net voor de thee nog een ziedend schot van Naoufal dat door Werkhoven vakkundig onschadelijk werd gemaakt.

Tweede helft

De tweede helft was de helft van VV Oosterhout vanuit een solide verdediging met Jari van Helvoort voorop combineerde het team met ogenschijnlijk gemak richting het vijandelijke doel. Slikkerveer speelde vooral over rechts met Sem Seifi en Ronald Capelle als gevaarlijke mannen. Joël de Vos en Valentijn Hermans hadden echter na een wat weifelend begin in de eerste helft de tweede helft deze twee in hun figuurlijke zak. In de 50ste minuut bracht Martijn Schepers, na een hoekschop van Matthew Coenraadts, de gasten op 1-2. Even later werd een voorzet van Slikkerveer niet goed verwerkt en kon Boy van Reede de bal simpel achter Niels koppen 2-2. VV Oosterhout schakelde een tandje bij en in de 62ste minuut een mooie actie van Naoufal die door Houdayfa vakkundig werd afgerond 2-3. In de 70ste minuut een mooie actie van Diae Abjij die Werkhoven voor de 4de keer de bal uit het net liet halen 2-4. Slikkerveer wisselde Valerio Vers voor Nick Geluk en Oosterhout wisselde de broers Benyidir voor elkaar Houdayfa eruit en Jabir in zijn plaats. Voor de stand maakte de wissels niet meer uit VV Oosterhout voetbalde de wedstrijd, op een magnifiek redding van Niels na, simpel uit en nam de drie punten verdiend mee naar Oosterhout.