Jari Wollrabe eindigt teleurgesteld op plaats 7 tijdens de Deaflympics

Foto: KNDSB - Dovensport

De 18-jarige Oosterhoutse judoka Jari Wollrabe ging naar de Deaflympische Spelen in het Braziliaanse Caxias do Sulmet met maar een doel: een medaille winnen. Die missie is helaas niet geslaagd.

Jari Wollrabe

De eerste ronde tegen Eduardo Legurguro was voor de Oosterhoutse judoka Jari Wollrabe een snelle partij in zijn voordeel, waarin hij twee keer een waza-ari scoorde. Daarna moest Jari het opnemen tegen de sterke titelverdediger Koreaan Minseok Kim. Beiden gaven elkaar weinig ruimte. Na de reguliere speeltijd was het Minseok Kim die aan het langste eind trok en hij verwees Jari naar de herkansingen. Tijdens de herkansingen moest Jari het opnemen tegen Yusuf Celik, nummer 3 van WK 2021.

Blessure aan zijn arm

Met een blessure aan zijn arm ging Jari gewoon de mat op. Ondanks pijn bood Jari een goed strijd maar raakte extra geblesseerd door een misverstand van de scheidsrechter. Celik ging door want bij een dovenwedstrijd stopt het pas bij het aantikken van de mat. Uiteindelijk moest Jari zijn meerdere erkennen en aftikken. Yusuf Celik toonde sportiviteit door Jari te helpen hem naar zijn kant te brengen. Jari was erg teleurgesteld met zijn zevende plaats, want hij had gehoopt op een medaille. Hij gaat zich nu richten op de volgende Deaflmpics.

Deaflympische Spelen

De Deaflympische Spelen is de algemene aanduiding voor de Olympische Spelen voor doven. Dove mensen hebben sinds 1924 hun eigen Spelen omdat ze in tegenstelling tot hun horende (gehandicapte) medesporters visuele communicatiemiddelen (gebarentaal, startvlaggen in plaats van pistoolschoten) nodig hebben bij het bedrijven van hun sport. Het sociale aspect is ook een belangrijke factor: dove sporters maken onderling makkelijker contact dan met horende teamgenoten. Deze wedstrijden kennen, net zoals de Olympische Spelen, aparte Zomer- en Winterspelen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen