Oosterhoutse Linde Timmermans (17) zeilt mee voor de wereldtitel tijdens Jeugd WK Zeilen

Foto: Screenshot Youtube

De Oosterhoutse Linde Timmermans (17) is een van de allerbeste jeugdzeilers van de wereld en doet mee aan de Jeugd WK Zeilen in Scheveningen.

Jeugd WK Zeilen

Deze week zijn de allerbeste jeugdzeilers van de wereld tot en met 18 jaar in Scheveningen voor de 50ste editie van het Jeugd WK Zeilen. De olympisch zeilkampioenen van de toekomst nemen het tegen elkaar op in elf verschillende disciplines. Op dit Jeugd WK in eigen land wordt Nederland vertegenwoordigd door een team van elf meisjes en jongens, waaronder de Oosterhoutse Linde Timmermans van 17. Zij zeilt met Michiel van der Vorm (17) uit Rotterdam mee in de categorie Catamaran mixed (Nacra 15). In de loop van de jaren groeide het Jeugd WK uit tot meer dan een krachtmeting van alle jonge talenten over de hele wereld op één centrale plek. Het evenement zorgt ook voor sociale cohesie van alle deelnemers onderling. Sociale activiteiten zijn ook in Den Haag een belangrijk onderdeel van het evenement met het doel vriendschappen voor het leven te creëren.

Nacra 15

Linde begon al vroeg met zeilen. Ze had nog maar net haar zwemdiploma’s gehaald en op zesjarige leeftijd kreeg ze haar eerste zeilles. Op haar negende begon ze met regionale zeilwedstrijden en vanaf haar elfde werden dat al nationale wedstrijden. In het begin zeilde Linde in een Optimist, daarna nog een tijdje in een Laser. Tijdens dit Jeugd WK zeilt ze samen met Michiel van der Vorm in een Nacra 15. De Nacra 15 is een catamaran, maar dan meer gebouwd voor het moderne zeilen. Dit betekent dat de boot hoge snelheden kan bereiken in vergelijking met andere wedstrijdboten. Al vanaf het moment dat Linde in deze klasse ging zeilen doet ze dat met haar teamgenoot Michiel, dus het duo is supergoed op elkaar ingespeeld.

Trainingsschema

Voor zeilen is het van belang dat je sterk bent, zodat je de hele dag aan de lijnen kunt trekken. Daarom traint Linde iedere dinsdag en donderdag voor fysieke kracht. In de weekenden traint ze voor het zeilen zelf. Dan vertrekt ze om 7.15 uur al vanuit Oosterhout naar Medemblik. Daar tuigt ze dan het het hele team de boot op en wordt er ook gestart met een fysieke training. Tegen 11.00 uur gat ze dan het water op en rond 15.00-16.00 uur komt ze er pas weer vanaf. Na het aftuigen van de boot volgt dan nog een nabespreking. Een pittig schema voor een jonge meid van 17 jaar. Gelukkig kan ze het zeilen goed combineren met haar school. Linde zit in 5 VWO van het Frencken College en heeft dit jaar de bijzondere NOC-NSF Talent Status gekregen. Van deze dame gaan we in de toekomst nog veel horen!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen