Emiel van Pelt kan VV Oosterhout net niet redden

VV Oosterhout speelde zondag thuis tegen Emplina uit Empel. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout – Emplina

Zondag 26 februari mocht VV Oosterhout het opnemen tegen de koploper Emplina uit Empel bij ’s-Hertogenbosch. Bij VV Oosterhout stond voor de tweede keer Michel Chroniowski in het doel. Rodney Schrauwen, de vaste doelman, is om privéredenen gestopt. Remco Droog en Michel zullen de resterende wedstrijden van deze competitie het Oosterhoutse doel verdedigen. Michel keepte een goede partij, aan de doelpunten tegen kon hij niets inbrengen. Scheidsrechter was Rick Nelemans uit Zundert die een solide partij floot met een minpunt. Een grove overtreding van Ferhat Coskun, bewuste vuistslag op de adamsappel van Matthew Coenraadts, liet hij onbestraft. Jammer want dit soort overtredingen hoort niet thuis op een voetbalveld.

Eerste helft

Meteen na de aftrap was al te zien dat Emplina een goed voetballende ploeg is die terecht de lijst aanvoert in de tweede klasse. In de vierde minuut pakte Dennis van Bijsterveld eigenlijk onnodig een gele kaart tegen de watervlugge Said Ali Hussein. Het spel golfde hierna redelijk op en neer tot de twintigste minuut Timo Schollaardt kwam goed door op links en hij bediende Sandro Ariza zijn inzet werd afgeslagen en in twee stappen lag de bal via Ali Hussein voor de voeten van Coskun die de bal binnenschoot onhoudbaar voor Michel. In de 32ste minuut een verdedigings fout bij VV Oosterhout. De eerste inzet kon Michel nog keren maar de rebound was voor Martijn van Helvoort 0-2, dit was ook de ruststand.

Tweede helft

De tweede helft probeerde Emplina op ervaring uit te spelen VV Oosterhout was echter niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden niet dat er overtuigend werd aangevallen daar was de conditie van de tegenstander en het gogme te groot voor. Wel was er van Oosterhout zijde een hoop werklust om het tij te keren. In de 72ste minuut een zondagschot vanaf 30 meter van Ritchie van Ooijen dat Michel verraste en in de linkerbovenhoek verdween 0-3. Eerder in de wedstrijd had Stijn Biemans Bjorn Moerenhout en Sofyan Asrih al gewisseld voor Martijn Schepers en Wahid Abdoulaije hier kwamen in de 81ste minuut voor Sandro en Dennis Emiel van Pelt en Jonathan Yuya bij. In de 84ste minuut scoorde Emiel van Pelt koud in het veld de 1-3 hij ontfutselde een verdediger de bal en liet Tom Stupers kansloos. In de 90ste minuut nam Matthew Coenraadts revanche op Coskun door met een bekeken schot vanaf de zijlijn op rechts zowel Coskun als Stupers het nakijken te geven 2-3. Zou het dan toch nog, nee de resterende tijd was te kort.