VV Oosterhout speelt een puike partij voetbal

Zondag speelde VV Oosterhout thuis een puike wedstrijd tegen SV Reeshof uit Tilburg. Het wedstrijdverslag is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout – SV Reeshof

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tussen VV Oosterhout en SV Reeshof uit Tilburg op het programma. Beide teams hadden de vorige week hun wedstrijden winnend afgesloten. De toeschouwers, die in het heerlijke najaarszonnetje zaten, konden dus uitkijken naar een boeiend duel. De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter John van Ooijen, die een uitstekende wedstrijd floot en het spel liet doorgaan waar dat verantwoord was. Tijdens de wedstrijd zagen we een VV Oosterhout dat geen moment verslapte, waarbij de spelers elkaar onvoorwaardelijk steunden. Eventuele foutjes werden direct opgevangen en gecorrigeerd. SV Reeshof heeft een team dat goed kan combineren, maar vandaag strandden hun aanvallen vaak bij het zestienmetergebied van VV Oosterhout. Hoewel ze in de eerste helft zeker druk uitoefenden en 60% balbezit hadden, slaagden ze er niet in om een doorbraak te forceren.

Eerste helft

In de eerste helft had VV Oosterhout de beste kansen. De 1-0 voorsprong bij rust was eigenlijk te mager gezien de kansen die ze creëerden. De openingstreffer viel in de zevende minuut, toen Diae Abjij twee tegenstanders passeerde en een fraaie assist gaf op Sofyan Asrih, die keurig afrondde en Manello Donders het nakijken gaf (1-0). In de 18e minuut raakte Diae de onderkant van de lat, en de bal stuiterde weer het veld in. In de 26e minuut raakte Joël de Vos geblesseerd aan de zijlijn, en Bjorn Moerenhout verving hem zonder fouten te maken. In de 29e minuut kreeg Diae nog een grote kans na een sterke actie van Emiel van Pelt, maar helaas miste hij het doel.

Tweede helft

In de rust brachten Stijn Biemans en Patrick van Helvoort Danny Hoefnagels in als vervanger voor Emiel. Danny verraste in de 50e minuut iedereen door de 2-0 te scoren, terwijl iedereen verwachtte dat hij de bal zou terugleggen. SV Reeshof had in de tweede helft minder balbezit dan in de eerste helft. Hun pogingen om met lange ballen te spelen werden gemakkelijk verdedigd door de Oosterhoutse verdediging. In de 70e minuut verving Ali Eren Yazici de geblesseerde Jari van Helvoort. In de 80e minuut werden Omar Al Zoubi en Lucas Barbosa Brito ingebracht als vervangers voor de vermoeide Anouar Moukouh en Sofyan Asrih. In de 82e minuut kreeg Diae nog een kans, maar Manello Donders was eerder bij de bal. Al met al een verdiende overwinning voor VV Oosterhout.