Nu ook Teqball bij voetbalvereniging TSC

Foto: Henk Jansen / TSC

Na de opkomst van diverse nieuwe sporten zoals padel naast tennis, is er nu een nieuwe sport die volgt naast voetbal en tafeltennis: Teqball.

Teqball bij TSC

Teqball lijkt sterk op een tafeltennistafel, maar met aflopende zijden aan beide kanten en een tussenschot van 25 cm hoog in het midden. Het doel is om de bal met het hoofd of de voet op de tafel van de tegenstander te krijgen op een manier die hen niet in staat stelt deze terug te spelen, waardoor je punten kunt scoren. Vaak wordt het in dubbele paren gespeeld, en het is razend populair bij de jeugd. Teqball is een nieuwe en zeer gewilde sport om je voetbalvaardigheden te verbeteren, zoals conditie, balcontrole, uithoudingsvermogen, coördinatie, balgevoel en concentratie.

Officiële opening

Afgelopen zaterdag opende het kinderbestuur van TSC samen met Shirley Mathon en bestuurslid Gert-Jan van Wanrooy een Teqball-tafel op Sportpark de Warande. TSC zal binnenkort ook een bord plaatsen met de officiële spelregels en hoopt dat de tafel veelvuldig gebruikt zal worden. Het meest opvallende aan deze plaatsing is dat de Teqball-tafel is gefinancierd met de opbrengst van de grote clubactie van het vorige seizoen. Dus in wezen hebben de jeugdleden dit helemaal zelf geregeld, wat een prestatie is, gezien het feit dat zo’n tafel normaal gesproken meer dan 2000 euro kost!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen