TSC JO19-1 gaat 1e divisie landelijk spelen

Foto: Cees Verduijn / TSC

TSC JO19-1 gaat na 45 jaar weer op het hoogste landelijke niveau voetballen. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC JO19-1

Wat een ongekend succes van dit team! Na ruim 45 jaar gaat de hoogst spelende jeugd van TSC wederom op het hoogste landelijke niveau voetballen. Onder leiding van hoofdtrainer Dennis Marijnissen werd dit prachtige succes behaald. Uit de laatste twee wedstrijden voor de jaarwisseling moest TSC nog minimaal één punt halen. Het waren er dus afgelopen zaterdag zelfs drie tegen koploper en kampioen sc ’t Zand.

Voetbalgevecht met sportief karakter

Dat team was reeds gepromoveerd maar kwam zeker niet het veld op om een cadeau weg te geven. En dat moet ook niet, spelen voor wat je waard bent. Het werd een waar voetbalgevecht met een sportief karakter. TSC had de overhand maar kon vooralsnog niet scoren. Gelukkig was de verdediging weer perfect in orde, dus kansen werden er niet weggegeven. Na de rust een ontketend TSC dat perse wilde winnen. Uit een vlijmscherpe counter was het Soulyman el Bouazati die Damin Abdellaoui wist te bereiken, die op zijn beurt de 1-0 onberispelijk binnenschoot.

Het hele land door

Even later zag het talrijk opgekomen publiek Soulyman na een prachtige combinatie de dik verdiende 2-0 scoren. De zware strijd was gestreden; het feest kon losbarsten. Nu al wetend dat ze na de winterstop ver moeten gaan reizen. Van Barendrecht tot Kloetinge en van Rotterdam tot Ouddorp. Maar niets is toch mooier dan tegen Feyenoord en dat soort ploegen te gaan spelen. Groot compliment voor TSC dat alle jeugdteams op hoog niveau spelen. Dat de JO19-1 daar nog bovenuit steekt is geweldig en geeft de club alle vertrouwen voor de toekomst.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen