VV Oosterhout heeft een moeizame middag in Breda

04 dec 2023, 6:07 Sport
vvo groen wit
Dit weekend speelde VV Oosterhout uit tegen Groen Wit in Princenhage, Breda. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

Groen Wit - VV Oosterhout

Zondag 3 december speelde VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen Groen Wit uit Princenhage. In de 80e minuut werd deze wedstrijd getekend door een ernstige blessure van Lucas Barbosa Brito. In een duel kwam hij in botsing met een tegenstander, waarbij hij bij het neerkomen even bewusteloos raakte. Lucas werd naar het ziekenhuis gebracht, waar een commotio cerebri (licht traumatisch hersenletsel of hersenschudding red.) werd geconstateerd. De eerste berichten over zijn gezondheid zijn positief. Fingers crossed.

Veel gele kaarten

Zoals gebruikelijk heeft VV Oosterhout het moeilijk tegen Groen Wit, normaal gesproken vanwege de lichtvoetigheid van de zaalvoetballers, maar vandaag door het fysieke spel van de tegenstander. Groen Wit maakte veel kleine overtredingen waar niet altijd adequaat tegen werd opgetreden. Desondanks ontving VV Oosterhout de meeste gele kaarten voor commentaar op de scheidsrechter. In de 3e minuut kwam Groen Wit op voorsprong door een slecht verdedigde hoekschop, 1-0. VV Oosterhout bleef de aanval zoeken en probeerde via verzorgd voetbal de gelijkmaker te scoren. Dit bleek echter lastig op het veld aan de Postillionstraat, dat duidelijk toe is aan groot onderhoud. Niet voor niets hanteerde Groen Wit vooral de lange bal.

Rommelig zonder uitgelezen kansen

Toch kwam in de 25e minuut Anouar Moukouh goed door op rechts. Hij bediende Jonathan Yuya, die keurig achter Anouar bleef en de bal was gebleven. Jonathan scoorde de gelijkmaker, maar de grensrechter vlagde het doelpunt af omdat Anouar de bal vooruit had gespeeld. De scheidsrechter ging akkoord met deze beslissing. Geen doelpunt. In de 44e minuut kreeg VV Oosterhout een vrije trap recht voor het doel van Groen Wit. Anouar benutte deze vrije trap en bracht de stand op 1-1. De tweede helft verliep rommelig en van goed voetbal of uitgespeelde kansen was geen sprake meer bij beide teams. In de 80e minuut vond het vervelende incident met Lucas plaats. De wedstrijd werd hierna geruisloos uitgespeeld.