IJsmeester Jos Pompe: “Alle vertrouwen dat de natuurijsbaan donderdag open kan”

Foto: Jos Pompe / IJSCO

Zoals het er nu naar uitziet gaat Natuurijsbaan de Elskens in Dommelbergen-Noord donderdag open voor schaatsliefhebbers.

Schaatsen op natuurijs

Om Natuurijsbaan de Elskens te openen voor het publiek moet het ijs minimaal 7, maar liever 8 centimeter of dikker zijn. IJsmeester Jos Pompe praat ons bij: “Dinsdagavond om 19.30 uur heb ik 5 cm ijs gemeten. De windwakken zijn van maandag- op dinsdagnacht ook dicht gevroren. We hebben dus nog 3 á 4 cm ijs nodig om donderdag open te kunnen gaan. De komende 2 nachten zijn dus van cruciaal belang voor een ijslaag die dik genoeg om veilig te kunnen schaatsen. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het donderdag moet gaan lukken!”

Wel of niet open?

Of de Natuurijsbaan open is, kun je zien aan het stoplicht links onderaan op de website van IJSCO via de link onderaan dit artikel. Momenteel staat het stoplicht op oranje, maar zodra het op groen komt te staan is de ijsbaan open voor publiek en kun je gaan schaatsen. De kosten voor 1 dagdeel schaatsen (ochtend / middag / avond) bedragen € 3,50 per persoon. Kinderen t/m 3 jaar en IJSCO-leden hebben gratis toegang.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen