TSC door in de bekerstrijd na 1-0 overwinning tegen VCK Koudekerke

Foto: Cees Verduijn / TSC

TSC is weer een ronde verder in de strijd om de beker na de 1-0 winst tegen VCK uit Koudekerke. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC – VCK Koudekerke

Het bekervoetbal is gestart aan het begin van het nieuwe jaar. Op zaterdag 13 januari stond TSC thuis tegenover VCK uit het Zeeuwse Koudekerke in de strijd voor de 4e ronde van de beker. Dit is een mooie opsteker voor TSC, vlak voor de start van de competitie. Onder koude weersomstandigheden begon de wedstrijd om half 3.

Splijtpass

Het verloop van de wedstrijd voldeed aan de verwachtingen. VCK kwam om te verdedigen en loerde op een counter. Ondanks de aanvalslust van TSC was het lastig om te scoren tegen een tegenstander die zich rond de 16 meter verdedigde. Toch opende TSC na een half uur spelen de score. Een prachtige splijtpass van Romano Rijndorp in de diepte bereikte Beer Groeneveld, die de bal perfect aannam, de VCK-doelman passeerde en keurig de 1-0 binnen schoof.

Verdiende winst

Hoewel men verwachtte dat VCK nu meer zou aanvallen, bleven de Zeeuwen volharden in puur verdedigen. Zowel voor als na de rust kregen ze enkele counters voor het TSC-doel, maar zonder resultaat. TSC kreeg zelf nog de mooiste kansen met een kopbal op de kruising en een schot rakelings voorlangs kort voor het eindsignaal. Ondanks het minder overtuigende spel was de 1-0 overwinning verdiend. Was het de verdienste van TSC of het vasthoudende verdedigen van VCK? Hoe dan ook, TSC gaat door naar de volgende ronde, waar het RBC treft, dat ruim heeft gewonnen van Hoeven. De volgende wedstrijd zal uit worden gespeeld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen