TSC en Erp delen de punten in gelijkspel van 2-2

Foto: TSC

Ondanks de kou kon de uitwedstrijd tegen Erp afgelopen zondag gewoon worden gespeeld. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

Erp – TSC

Natuurlijk rees de vraag of de wedstrijd doorgang kon vinden vanwege de winterse omstandigheden. In Oosterhout en vooral op de velden van TSC was voetballen onmogelijk, wat resulteerde in terechte afgelastingen van alle wedstrijden. De situatie in de buurt van Veghel was nog onzeker. Gelukkig trad de dooi in, waardoor de wedstrijd op het hoofdveld in Erp wel kon plaatsvinden.

Sportieve wedstrijd

In de eerste helft liet TSC zich gelden met een sterk optreden. Na 25 minuten opende Jeroen Ooms de score met een doelpunt, gevolgd door een tweede treffer van Romano Rijndorp kort voor rust, waardoor TSC met 0-2 leidde. Een veelbelovende tussenstand voor de tweede helft. Echter, TSC kwam bedrogen uit, want Erp toonde zich veruit de betere in het tweede bedrijf. Hoewel TSC lang standhield met de 0-2, viel tien minuten voor het einde de aansluitingstreffer, gevolgd door de gelijkmaker in de 90e minuut. TSC ontsnapte nog net aan een nederlaag diep in blessuretijd. Uiteindelijk was de 2-2 de meest rechtvaardige uitslag na een sportieve wedstrijd. Hierdoor nestelt TSC zich in de subtop, wat een veelbelovende start van 2024 is.

Programma

Aanstaande zondag staat de derby tussen TSC en RBC op het programma. Voor RBC valt er niet veel meer te halen, aangezien het kampioenschap al bijna binnen is na de 5-2 overwinning op WNC, de nummer twee in het klassement. Desondanks blijft de ontmoeting met TSC een beladen strijd, vooral na het voetbalonwaardige einde van de vorige confrontatie. Het is bekend dat TSC en RBC elkaar binnen enkele maanden drie keer zullen ontmoeten. Het bestuur van RBC en de KNVB hebben destijds ingegrepen en afscheid genomen van enkele spelers, hopelijk leidend tot sportieve wedstrijden. TSC zal het zwaar krijgen tegen een ploeg die alles op alles zet voor promotie. Laten we hopen dat TSC minstens een punt kan pakken en wellicht voor een verrassing kan zorgen. Ga het zelf aanschouwen op zondagmiddag 28 januari om 14.00 uur op het complex van TSC aan de Warandelaan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen