Theo Hanegraaf benoemd tot Ere-voorzitter tijdens ploegenpresentatie

Foto: Toon Rekkers / JEGG DJR Academy

Oud-voorzitter Theo Hanegraaf werd als dank voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, benoemd tot erevoorzitter van JEGG-DJR Academy.

Ploegenpresentatie JEGG-DJR Academy

Bij de drukbezochte ploegenprestatie van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy afgelopen week vielen vooral verbinding en professionaliteit op in de vele presentaties en podiumgesprekken. Voorzitter Coen Plompe opende met de woorden dat er veel te horen en zien zou zijn van een bruisende wielervereniging met ambities en gezelligheid. Oud-voorzitter Theo Hanegraaf werd als dank voor zijn jarenlange inzet voor de vereniging, door voorzitter Coen Plompe benoemd tot erevoorzitter van JEGG-DJR Academy. Het andere grote nieuws betrof de junioren. Zo kon afgelopen maandag het Poolse talent Patryk Goszczurny zijn handtekening zetten onder een contract voor volgend jaar bij Team Visma | Lease a Bike. Daarmee was het eerste contract alweer een feit.

Team Visma | Lease a Bike

Door de samenwerking te zoeken met ‘Team Visma | Lease a Bike’ stond er nu een internationaal wielerteam op het podium. Internationale en nationale toptalenten, variërend vanaf Noorwegen tot en met Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland, die bij JEGG-DJR Academy en Team Visma | Lease a Bike opgeleid worden om succesvol de overstap naar de hogere regionen in de wielersport te maken. Dit idee was niet van vandaag of morgen. Volgens Arthur van Dongen, ploegleider bij Visma, werd het idee een jaar of twee geleden al geboren. ‘Pieter Smit (hoofdsponsor JEGG) en ik waren aan het nadenken over iets nieuws, iets wat toekomst had. En zo kwamen we op het idee om ons meer te richten op de junioren. Later besprak het idee met Merijn Zeeman. Hij was meteen erg enthousiast en zo zijn we aan de slag gegaan’.

Kleppers

In een ander tweegesprek van speaker Jan-Willem Prinsen met veldrijder Ryan Kamp, kwam Ryan met de mededeling dat hij ook bezig was om zich ook te gaan richten op de ‘weg’. Na zijn onverwachte wisseling naar de ploeg van Alpecin kon hij weer ongedwongen de draad oppakken en polste men hem ook voor een eventuele carrière op de weg. ‘Maar dat duurt nog wel even, voorlopig blijf ik bij het crossen, want daar beleef ik nog steeds veel plezier aan’. Hij drukte de kleppers van JEGG-DJR Academy op het hart; ‘Zorg dat je plezier hebt en het is helemaal niet zo erg als je een keer geen zin hebt om te trainen als het regent’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen