TSC boekt belangrijke winst 3-1 op Moerse Boys

TSC behaalde een belangrijke overwinning van 3-1 op Moerse Boys, in wat opnieuw een spannende wedstrijd was met veel druk voor beide teams. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC 1 –  Moerse Boys

Het gat tussen de twee rivalen kon met deze wedstrijd krimpen tot twee punten of uitgroeien tot acht. Het laatste scenario deed zich voor, maar niet zonder strijd. TSC moest het stellen zonder enkele ervaren spelers zoals Marnix van der Velden, Ryan Snoeren, Joury den Boogert en Jurendel Dorand. Moerse Boys begon sterk met veel druk naar voren, terwijl TSC moest afwachten. De eerste kans was voor Moerse Boys, waarbij twee spelers net niet konden scoren met een kopbal. Langzaam kwam TSC meer in het spel en werd sterker. Vijf opeenvolgende hoekschoppen waren hiervan het bewijs, en de eerste kansen dienden zich aan.

Regenval en harde wind

Na een halfuur spelen kwam de doelman van Moerse Boys onbezonnen uit zijn doel, kreeg geel en bezorgde TSC een strafschop. Jeroen Ooms schoot deze genadeloos hard in de linkerbovenhoek: 1-0. Het spel bleef voornamelijk op het middenveld plaatsvinden vanwege de regenval en harde wind, waardoor goed voetbal lastig was. Na de rust was er opnieuw druk van Moerse Boys, maar geleidelijk aan werd TSC weer sterker. Met name linkerverdediger Berry de Ram, die uitblonk, ging mee naar voren en scoorde de 2-0 met een fraaie boogbal. Hij verdiende zeker applaus voor zijn inzet.

Extra blessuretijd

Met nog tien minuten te gaan en extra blessuretijd scoorde Moerse Boys de 2-1 uit een terecht toegekende strafschop, waardoor TSC het nog lastig zou krijgen. Moerse Boys geloofde in een gelijkmaker, maar TSC moest alle zeilen bijzetten. Vier opeenvolgende hoekschoppen en een grote kans waren niet genoeg voor Moerse Boys. Aan de andere kant lanceerde Tim Rubenkamp van TSC een vlijmscherpe counter, waaruit Jeroen Ooms de bal perfect afleverde op Beer Groeneveld, die de 3-1 kon binnen schuiven. De drie punten waren binnen voor TSC, maar het was duidelijk dat ze zwaar bevochten waren.