TSC JO19-2 verliest van Irene’58 JO19-1

Zaterdag speelde TSC JO19-2 thuis op sportpark De Warande tegen Irene’58 JO19-1. Het wedstrijdverslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC JO19-2 – Irene’58 JO19-1

Blijkbaar hadden de mannen uit den Hout echt wel zijn in een feestje op Paaspop. Zaterdag leverden ze een waar gevecht om niet te verliezen van TSC. Het tot nu toe ongeslagen team van TSC begon sterk en opende de score met een verdiende 1-0 voorsprong. Echter, nog voor rust wisten de mannen uit Den Hout gelijk te maken (1-1) en zelfs de leiding te nemen (1-2). De 2-2 stand bij rust was een eerlijke weerspiegeling van het spel, gezien de inzet van beide teams.

Tweede helft

In de tweede helft zette hetzelfde spelbeeld zich voort, waarbij Irene’58 opviel door hun felheid in de duels. Halverwege de tweede helft, onder een toenemende regenbui, vergrootten de mannen uit Den Hout hun voorsprong naar 2-3 en kort daarna zelfs naar 2-4. Ondanks de inspanningen van TSC, inclusief verschillende wissels en gevaarlijke aanvallen op het vijandelijke doel, slaagden ze er niet in om nog te scoren. Het nog ongeslagen team van TSC bleef met lege handen achter.

Sportieve sfeer

Opvallend was echter de sportieve sfeer tussen de spelers van zowel TSC als Irene’58, die elkaar later op Paaspop weer ontmoetten en samen feestten. Zo hoort het te gaan: samen strijden voor de punten op het veld en daarna samen plezier maken in Den Hout. Een nederlaag hoort er nu eenmaal bij, daar kan het team van TSC gerust aan denken. Zelfs de beste teams kunnen verliezen, zoals we hebben gezien bij PSV.