Zigo en VV Oosterhout delen de punten na gelijkspel

Afgelopen zondag vond de uitwedstrijd van VV Oosterhout plaats tegen Zigo op Sportpark D’n Haaikant in Tilburg. Het wedstrijdverslag is geschreven door Ad Looijmans.

Zigo Tilburg – VV Oosterhout

Op zondag 14 april 2024 stond de wedstrijd tussen Zigo en VV Oosterhout op het programma. Het thuispubliek herinnerde zich nog goed de 4-0 overwinning van vorig jaar, maar deze keer eindigde het duel in een gelijkspel. Hoewel beide teams kansen hadden om te winnen, hield Beau Eversdijk met een indrukwekkende redding de stand in evenwicht. Al na 6 minuten opende Lucas Barbosa Brito namens VV Oosterhout de score, na een slimme dieptepass van Charles Adebola Arewa. Daarna volgde een periode waarin Zigo de overhand had, met talrijke hoekschoppen en weinig ruimte voor VV Oosterhout om aan te vallen. Toch slaagde Jason van Dongen erin om vlak voor rust de gelijkmaker binnen te tikken, nadat hij vrij voor het doel was gezet door Frans de Leij.

Tweede helft

In de tweede helft bracht het trainersduo van VV Oosterhout Ali Eren Yazici in het veld, die een sterke tweede helft speelde. Ondanks verschillende kansen, waaronder een kansrijke poging van Omar Alzoubi na een assist van Diae Abjij, bleef de stand 1-1. Ook invaller Danny Hoefnagels kon met zijn snelheid geen doorslaggevend verschil maken. Zigo wisselde aanvallend voor verdedigend om de voorsprong te behouden. Ondanks een dominantere tweede helft slaagde VV Oosterhout er niet in om opnieuw te scoren, waardoor de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling was van het spelbeeld.