Uitgebreid en sportief programma tijdens finale ZLM Tour in Oosterhout

Foto: ZLM Tour

Op zondag 9 juni zal Oosterhout wederom het middelpunt van de wielerwereld zijn tijdens de slotetappe van de vijfdaagse ZLM Tour.

ZLM Tour Oosterhout

Op zondag 9 juni staat Oosterhout opnieuw centraal in de wielerwereld, met de afsluitende etappe van de vijfdaagse ZLM Tour, die zowel start als finisht in Oosterhout. De vraag die velen bezighoudt: wie wordt de opvolger van Olav Kooij, winnaar van zowel de etappe in Oosterhout als het algemeen klassement vorig jaar? De ZLM Tour geldt als een cruciale voorbereiding voor professionele wielrenners, met name sprinters, voor klassiekers zoals de Tour de France en La Vuelta.

Programma

De eerste wielerploegen arriveren op 9 juni vanaf 10.30 uur op de parkeerplaats Slotjesveld, gevolgd door de ploegenpresentatie op de Markt om 11.00 uur. Om 12.30 uur vertrekken de renners vanaf de Markt, een half uur eerder dan vorig jaar vanwege tv-rechten bij RTL7. De wielerkaravaan volgt een uitgestippelde route, voorafgegaan door Fietsmaatjes en Solexen, via Slotlaan, Ridderstraat, Bredaseweg, Burg. Materlaan, Steenhovensebaan, Dongen, Heistraat, Provincialeweg en verder richting Oost-Brabant. Na circa 2,5 uur koers passeren de renners voor de tweede keer de finish in de Slotlaan, gevolgd door lokale omlopen en de uiteindelijke finish kort na vier uur. De prijsuitreiking vindt plaats tussen kwart over vier en half vijf.

Randprogramma

Naast professionele wielrenners wordt er voor kinderen t/m 12 jaar een Dikke Banden Race georganiseerd in Slotjes-West en is er een Criterium voor recreanten, trimmers en liefhebbers, met 24 rondes over 40 kilometer. Op de Markt is er naast de wielerwedstrijden volop vertier voor jong en oud, met muziek en verschillende activiteiten. Lokale en regionale artiesten treden op bij het podium bij de finish aan de Slotlaan, waar ook huldigingen plaatsvinden. Wil jij jouw bedrijf op de kaart zetten met dit grootse event? Neem dan contact op met 06 12 71 73 50 of mail naar [email protected] voor de sponsormogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen