Sparta'25 wint terecht met 0-2 van TSC zondag 1

mei 13 , 6:21 Sport
tsc
Zondagmiddag speelde TSC Zondag 1 thuis tegen Sparta'25 uit Beek en Donk. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC - Sparta'25

Op wat mogelijk de warmste Moederdag van de afgelopen jaren was, stond TSC zondagmiddag voor een uitdaging om de drie punten op eigen terrein te behouden. Helaas slaagden ze daar niet in; na 90 minuten ging Sparta 25 er met de zege vandoor. TSC kreeg de beste kansen in de eerste helft, met verschillende mooie voorzetten van Joury den Boogert die echter niet werden omgezet in doelpunten tegen Sparta. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het spel steeds gelijkwaardiger. Bij rust stond het nog 0-0.

Tweede helft

Na de pauze voerde Sparta 25 een verbeten strijd en liet duidelijk zien dat ze voor de volle winst gingen. TSC werkte hard, maar dit seizoen heb ik ze speltechnisch beter zien presteren. De 0-1 kort voor het einde kwam dan ook niet als een complete verrassing. Vlak voor het eindsignaal werd ook nog een terechte strafschop toegekend, waardoor TSC met 0-2 naar een zorgelijke positie in de nacompetitie werd geduwd. Gelukkig is het nog niet voorbij en blijft alles mogelijk. Het belang van de laatste twee wedstrijden is overduidelijk. Volgende week staat de confrontatie met RBC op het programma, dat al kampioen is maar nog steeds ongeslagen wil blijven.