VV Oosterhout boekt met 1-7 een overtuigende zege in Dordrecht

Foto: Ad Looijmans | VV Oosterhout

Na een reeks van nederlagen en gelijke spelen, was het hoog tijd voor een overwinning gezien de stand op de ranglijst. Het verslag is geschreven door Ad Looijmans.

SC Emma – VV Oosterhout

Tegenstander SC Emma moest eraan geloven en werd op het eigen veld in Dordrecht het slachtoffer van de vastberadenheid van VV Oosterhout. Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Berkan Akdikan, die een uitstekende wedstrijd leidde, was het duidelijk dat VV Oosterhout alleen met een overwinning van het veld wilde stappen. In de 10e minuut creëerde Anouar Moukouh zijn eigen kans en liet Serhan Eyup Tenekecioglu van SC Emma kansloos: 0-1. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van SC Emma. In de 25e minuut ging Matthew Coenraadts goed door en tekende Jonathan Yuya de 0-2 aan. In de 45e minuut moest SC Emma alle zeilen bijzetten; eerst scoorde Kevin Tempelaars met een harde schuiver in de rechteronderhoek, op aangeven van Jari van Helvoort, de 0-3, en tien seconden later scoorde Diae Abjij na matig uitverdedigen van Lorenz Mowlabaks, op aangeven van Matthew, de 0-4.

Tweede helft

In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde als in de eerste helft: VV Oosterhout domineerde en SC Emma probeerde wanhopig het tij te keren. Mocht SC Emma nog hoop hebben gehad om terug te komen, dan werd deze hoop definitief de grond in geboord in de 53e minuut. Het begon met een overtreding van Thomas Vigelius op Anouar, links van het midden op 16 meter van het doel. Anouar knalde de bal hard in de linkerbovenhoek: 0-5. In de 66e minuut bracht Diae met een fraaie actie Matthew in stelling, die bekwaam afrondde: 0-6. VV Oosterhout bleef geconcentreerd spelen en creëerde nog enkele kansen, wat resulteerde in de 78e minuut in een mooie actie van Matthew, die Jonathan de 0-7 liet aantekenen op het scorebord. In de 83e minuut ontstond er een misverstand in de verdediging van VV Oosterhout en kon Youssef Amenou ten koste van Ramon Everduim, die eigenlijk weinig te doen had gehad, de bal achter Ramon schieten. In het verloop van de tweede helft werden Stijn Biemans en Patrick van Helvoort gewisseld voor Joël de Vos, Ali Eren Yazici, Samet Aydin, Omar Alzoubi en Martijn Schepers, zodat ook zij konden bijdragen aan de overwinning.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen