Elin Caré: "We hebben tot het laatste moment alles gegeven!"

01 okt , 6:20 Sport
warande go14
Afgelopen weekend speelden diverse teams van Z&PC De Warande weer spannende waterpolowedstrijden, waaronder de GO14, die het opnamen tegen Waterpolo West Brabant in Bergen op Zoom.

Warande GO14

Het team was vastbesloten om revanche te nemen na hun nederlaag van vorig jaar, maar moest helaas opnieuw het onderspit delven met een nipte 10-9 verlies. Elin Caré, de keeper van het team, deelt haar verhaal: "We speelden in Bergen op Zoom. Vorig jaar hebben we hier dik verloren," vertelt Elin. De wedstrijd kende voor haar echter een ongelukkig begin. "Bij het eerste schot ging het al mis. De bal belandde in het doel en raakte precies mijn ringvinger. Het deed zoveel pijn dat ik moest wisselen." Thijs nam de keeperspositie over terwijl Elin een coolpack kreeg voor haar gekneusde vinger.
Ondanks deze tegenslag vocht het team door. "De scheidsrechters waren een beetje partijdig, wat frustrerend was. Zonder die partijdigheid hadden we zeker drie goals meer kunnen maken." In de laatste minuut wist de tegenstander nog te scoren, wat resulteerde in de 10-9 eindstand. "Ik had ook nog een goede kans die op de lat belandde. We hebben echt tot het laatste moment alles gegeven." Het team kijkt desondanks met een positief gevoel terug op de wedstrijd. "Na afloop zagen we een prachtige zonsondergang, maakten we een teamfoto en sloten we de dag gezellig af. Op naar de volgende wedstrijd tegen De Vennen uit Dongen!"
De periodestanden in de wedstrijd: 4-3 | 6-4 | 9-6 | 10-9. Doelpuntenmakers: Abel (2), Hanna, Jeffrey, en Luna (5).

Andere Uitslagen van Z&PC De Warande

Naast de wedstrijd van GO14 waren er nog andere teams van De Warande in actie. Het GO18-team verloor in Breda tegen SBC2000 met 9-3. GO16 reisde naar Etten-Leur en verloor met 9-6 van DIO GO16.
Het eerste herenteam (H1) speelde een spannende wedstrijd tegen DBD H1 uit Best, maar verloor nipt met 7-8. Een speciaal moment tijdens deze wedstrijd was er voor Pieter van Mensvoort, de pupil van de week. "Het was fantastisch om pupil van de week te zijn," vertelt Pieter. "Ik mocht mee inzwemmen met de heren 1 en de keeper ingooien, waarbij ik zelfs heb gescoord! Het was een ervaring om nooit te vergeten."
De Warande H3 speelde thuis een gelijkspel tegen Argo H2 uit Sint-Oedenrode, met een eindstand van 9-9. De Warande Da2 verloor met 3-7 van De Vennen Da2, en ook Da1 moest haar meerdere erkennen in WP West Brabant Da1, die wonnen met 8-10.
Bij de wedstrijd van H2 tegen WP West Brabant H1, die eindigde in een 9-17 nederlaag, zorgde een luchtig moment voor wat verlichting. De 28-jarige keeper van H2 wist eindelijk zijn waterpolo-cap goed te strikken, wat voor wat humor zorgde in het team ondanks de zware wedstrijd.

Aankomend Weekend: Uitwedstrijden voor Alle Teams

Komend weekend staan er weer uitwedstrijden op het programma voor alle teams van Z&PC De Warande. GO12 speelt tegen ZVDO'74 in Andel, terwijl Da2 afreist naar Best om het op te nemen tegen DBD. H2 en H3 spelen in Waalwijk tegen AquAmigos, en GO14 blijft dichtbij huis voor hun wedstrijd tegen De Vennen in Dongen. H1 en Da1 reizen het verst, naar Sittard, waar ze het opnemen tegen Hellas-Glana.