Jayden Meeuwesen judokampioen in Dordrecht

01 okt , 6:32 Sport
jayden
De judoka’s van Bliemer Arashi Sport zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met topprestaties in het Zuid-Hollandse Dordrecht. Tijdens het eerste puntentoernooi van het seizoen, georganiseerd door Judo Bond Nederland, wist Jayden Meeuwesen een indrukwekkende reeks van zes partijen te winnen en zo de eerste plaats te veroveren. Ook Colin van Loon en Jax van Gils toonden hun vorm, met respectievelijk drie en vier gewonnen wedstrijden.

Judowedstrijd Dordrecht

Het toernooi van afgelopen zondag bracht 13 judoka’s van Arashi op de mat in de leeftijdscategorieën onder 12 en onder 15 jaar. In de ochtend lieten Loïs Kuijten en Iris de Weijer zien wat ze in huis hadden. Beiden deden voor het eerst mee en behaalden meteen een podiumplaats: Loïs werd tweede en Iris derde in hun poules. Na hun eerste overwinningen verdween de zenuwen snel en gingen ze met vertrouwen verder. In de categorie onder 15 jaar lieten de meer ervaren judoka’s ook mooie resultaten zien. Sven Velthuis en Beau Duchemin behaalden beiden het zilver met prachtige technieken die ze voor het eerst in de praktijk brachten. Aiden Arendonk vocht zich naar het brons, terwijl Lennox van Hoof genoegen moest nemen met een vierde plaats.

Toewijding

Bij de jongens onder 12 jaar maakte Stef Hoffmans zijn debuut bij de Judo Bond Nederland. Hij had het lastig tegen grotere tegenstanders, maar zijn doorzettingsvermogen leverde hem een knappe vierde plaats op. Thijs Schoenmakers, altijd een vechter, werd derde en Nicky Cheung, die vorige keer derde werd, pakte dit keer het zilver met prachtige technieken. De meester kon duidelijk zien hoe hij zich verder ontwikkeld had. Het hoogtepunt van de dag waren de prestaties van kampioenen Jayden Meeuwesen, Colin van Loon en Jax van Gils. Dankzij hun harde werk op de training wisten ze fantastische worpen uit te voeren en reageerden ze razendsnel op de grond. Hun toewijding en techniek kwamen volledig tot hun recht in Dordrecht.