Jeugd schittert op waterpolotoernooi in Warande

12 sep , 14:30 Sport
junioren 080924 21
Na het succesvolle seniorentoernooi van vorige week, was het dit weekend de beurt aan de jeugd van Z&PC de Warande om te schitteren in het water. Waar vorige week de ervaren heren- en damesteams de strijd aangingen, stond het zwembad nu in het teken van jonge waterpolotalenten die hun vaardigheden mochten laten zien tijdens het jaarlijkse jeugdtoernooi.
“De energie en passie van de jeugd vulden het zwembad, en het werd al snel duidelijk dat ook deze jonge spelers klaar zijn om het beste van zichzelf te geven in de sport.”
de Warande.
Op zaterdag beten de oudere leeftijdsgroepen onder 18 en onder 16 het spits af. De tribunes waren gevuld met enthousiaste ouders, vrienden en supporters, die vol spanning de wedstrijden volgden. De wedstrijden waren intens, met snelle aanvallen, slimme tactieken en spectaculaire reddingen van de keepers. Ondanks het competitieve karakter van de duels, was er ook volop ruimte voor sportiviteit en respect tussen de teams.
Zondag was het de beurt aan de jongere spelers onder 14 en onder 12, en ook zij maakten er een onvergetelijke dag van. Hoewel de spelers jonger zijn, was het niveau van de wedstrijden niet minder indrukwekkend. Het was inspirerend om te zien hoe deze jonge waterpoloërs al zo’n goede controle over het spel hebben en hun passie voor de sport lieten zien. De teams streden met volle overgave en wisten het publiek regelmatig op het puntje van de stoel te krijgen met hun prestaties in het water.
De organisatie van het toernooi was wederom vlekkeloos, met dank aan de vele vrijwilligers en de steun van ouders en supporters. De jonge deelnemers keerden huiswaarts met een schat aan nieuwe ervaringen, vriendschappen en herinneringen. Voor Z&PC de Warande was het wederom een bewijs dat de jeugd de toekomst heeft en dat de club met vertrouwen naar het komende seizoen kan uitkijken.
Mede dankzij de fantastische toernooien van de afgelopen weken zijn alle teams van Z&PC de Warande klaar voor het nieuwe seizoen. De intensieve wedstrijden en de sterke tegenstand hebben de spelers mentaal en fysiek voorbereid op de competitiestart volgende week zaterdag. De club kijkt ernaar uit om met deze positieve energie het seizoen te beginnen en wederom mooie resultaten neer te zetten.
Ben je enthousiast geworden en wil je zelf ook kennismaken met waterpolo? Z&PC de Warande biedt de mogelijkheid om een proeftraining te volgen. Voor meer informatie en het plannen van een proeftraining kun je contact opnemen via [email protected].