Succesvolle wedstrijden en een Nederlands kampioen voor MTB Oosterhout

03 okt , 6:04 Sport
mtb oosterhout
Afgelopen weken waren een spannende periode voor MTB Oosterhout, met drie grote wedstrijden die het harde werk van de afgelopen jaren bekroonden.

MTB Oosterhout

Drie jaar van groei en ambitie MTB Oosterhout heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de club, vooral na de fusie met de mountainbike-afdeling van De Jonge Renner. De focus lag op drie hoofddoelen: het organiseren van topwedstrijden, het uitbreiden van het trainingsparcours en het verhogen van het niveau van de rijders. Het ultieme doel? Het afleveren van een Nederlands kampioen. Deze ambitie werd werkelijkheid met de overwinning van Huib van Spreuwel in Oldenzaal. Het verbeteren van het parcours was echter geen gemakkelijke opgave. Elk weekend werkten vrijwilligers aan uitbreidingen, naast het reizen naar wedstrijden door heel Nederland. Locaties zoals Assen, Venlo en Oldebroek stonden op de kalender. Deze toewijding werd beloond met enthousiaste reacties van de deelnemers aan de Oosterhoutse wedstrijden.

Finale landelijke jeugdcompetitie

Op 21 september verwelkomde MTB Oosterhout bijna 200 renners voor de afsluitende wedstrijd van de landelijke jeugdcompetitie. Drie uitdagende routes waren uitgezet voor zeven categorieën. Categorie 1 en 2 reden een technisch parcours van bijna 2 kilometer, met een rockgarden en een indrukwekkende drop van 80 centimeter. Het was hier dat Huib van Spreuwel zijn overwinning behaalde. Voor Categorie 3 en 4 werd het parcours zwaarder, met een route van 2,5 kilometer vol steile beklimmingen, een uitdagende rockgarden en een 2 meter hoge North Shore. Jelte van der Leer pakte een knappe derde plaats in Categorie 3, en Marit Elgersma behaalde eveneens een derde plek in Categorie 4, te midden van sterke concurrentie. Een geweldige prestatie! De laatste categorieën, 5, 6 en 7, reden een uitgebreide ronde van 3,25 kilometer, inclusief de pumptrack van MTB Oosterhout. Ondanks sterke optredens bleven podiumplaatsen voor de club net buiten bereik. Dag 1 van het mountainbikeweekend werd met trots afgesloten.

Zondagse NL-Cup

Op zondag 22 september stond voor het eerst de NL-Cup op het programma in Oosterhout. De dag begon met de Amateurs en Masters, waar zes MTBO'ers aan de start verschenen. Twee van hen eindigden op het podium. Vervolgens gingen de Junioren en Nieuwelingen van start. Hoewel er geen podiumplaatsen werden behaald, was de sfeer geweldig en werd de strijdlust van de clubleden duidelijk. Maaike maakte haar debuut bij de Nieuwelingen en Junioren Dames en liet meteen zien wat ze in huis had.

NK Oldenzaal

Huib van Spreuwel kroont zich tot kampioen Het absolute hoogtepunt van de week vond plaats op zaterdag 28 september tijdens het Scott NK Mountainbike in Oldenzaal. MTB Oosterhout verscheen met een sterke afvaardiging, en Huib van Spreuwel kroonde zich tot Nederlands Kampioen in Categorie 2! Jelte van der Leer maakte het feest compleet door de tweede plaats te behalen in Categorie 3. Deze prestaties vormen een grote mijlpaal voor de club. Met nieuwe plannen voor het parcours en een groeiend aantal talentvolle rijders zijn er nog veel mooie uitdagingen die in het verschiet liggen.