Ties Kruithof leider Vallei- en Eemklassement na podiumplaats Scherpenzeel

jul 08 , 6:17 Sport
ties kruithof
Ties Kruithof van wielervereniging JEGG-DJR Academy heeft afgelopen zaterdag de leiding genomen in het Vallei- en Eemklassement bij de nieuwelingen. Dit deed hij door als derde te eindigen in het criterium in Scherpenzeel.

Ties Kruithof

Op de natte straten van Scherpenzeel begon de wedstrijd al vroeg spannend. “Vlak voor de start regende het behoorlijk,” vertelt Ties. “De klinkers werden daardoor glad, wat leidde tot een aantal valpartijen. Gelukkig zat ik meteen goed vooraan en kon daardoor gecontroleerder door de bochten gaan.” Zijn teamgenoten, Loek Graafmans en Nick Koenis, die een belangrijke rol speelden in het veroveren van de leiderstrui door Ties, eindigden respectievelijk als 9e en 14e.

Kopgroep

Na de regen begon het wegdek snel op te drogen. Vervolgens wisten zijn JEGG-ploeggenoot Nick Koenis en de uiteindelijke winnaar Jesse Klein uit het peloton weg te rijden. Kruithof en ploeggenoot Loek Graafmans verrichtten achter hen het nodige afstopwerk. Toen Nick moest lossen uit de kopgroep, probeerden Ties en drie andere vluchters de oversteek naar de koploper te maken. Jesse Klein was echter al te ver weg en niet meer in te halen.

Leider

In de strijd om de overige podiumplekken wist Ties nog samen met Splinter van ‘t Hof weg te rijden van de twee andere achtervolgers. “In de sprint was de energie op,” aldus Kruithof. “Maar met deze derde plek ben ik tevreden. Zeker omdat ik nu weer aan de leiding sta in het klassement.” Met nog één wedstrijd te gaan op 31 augustus in Woudenberg, heeft hij de leiding in het Vallei- en Eemklassement nu stevig in handen.