TSC pakt volle winst bij JEKA Breda

21 okt , 6:25 Sport
tsc
VV TSC
Zondag stond voor TSC een uitdagende wedstrijd op het programma in Breda, waar Jeka de tegenstander was. Het verslag is van Henk Jansen.

JEKA - TSC

TSC begon niet scherp, en al na acht minuten keek het tegen een achterstand aan toen Jeka de 1-0 op het scorebord zette. Deze vroege tegenslag schudde de ploeg echter wakker, waarna TSC het initiatief overnam. Het betere spel van de Oosterhoutse formatie werd in de 30e minuut beloond. Een strak aangesneden voorzet van Joury den Boogert werd perfect ingeschat door Bart Dirven, die wekelijks trefzeker is: 1-1.

Tweede helft

Na de rust was het afwachten welk team de doorslag zou geven. TSC bleef de dominante ploeg, maar de spanning bleef hoog omdat de beslissende treffer lang uitbleef. Uiteindelijk viel deze kort voor tijd, toen TSC een vrije trap kreeg op de rand van het strafschopgebied. De ervaren Jordy Buys zette zich achter de bal en krulde deze onhoudbaar in de linkerbovenhoek: 1-2. Ondanks de zes minuten blessuretijd slaagde Jeka er niet in om nog iets terug te doen, en TSC hield stand. Een belangrijke rol was weggelegd voor uitblinker Yousef Khouja, die verdedigend zijn ploeg keer op keer op de been hield.

Vooruitblik

Komende zondag wacht een nieuwe uitdaging voor TSC, met een bekerwedstrijd tegen Baronie aan de Warandelaan. Een bijzonder detail is dat Baronie onder leiding staat van Ad van Seeters, die enkele jaren geleden nog met succes TSC trainde en nog steeds actief is bij de jeugd van de club. Een weerzien om naar uit te kijken!