vv oosterhout
Ad Looijmans | VV Oosterhout
Zondag 20 oktober stond de confrontatie tussen VV Oosterhout en VV Bavel op het programma. Het verslag is van Ad Looijmans.

VV Oosterhout - VV Bavel

De wedstrijd begon met een sterke start van VV Bavel, dat in het eerste halfuur de bovenliggende partij was. Al in de eerste minuut testte Jonathan Yuya de Bavelse doelman Dennis Bink met een schot, dat net naast ging. In de vijfde minuut volgde een tweede poging van Danny Hoefnagels, maar ook deze ging naast. Het eerste doelpunt viel aan de andere kant toen Joas Leinders in een chaotische situatie de bal achter Oosterhout-doelman Brian Mathijsen kreeg, waardoor VV Bavel op 0-1 kwam.

Ruststand 2-2

Ondanks het Bavelse overwicht, bleef Oosterhout vechten. In de dertigste minuut verraste Leinders wederom met een onverwacht schot dat de 0-2 op het bord zette. Dit leek de thuisploeg wakker te schudden, want amper acht minuten later bracht Danny Hoefnagels de spanning terug met een rake treffer: 1-2. Net voor rust, in de 45ste minuut, wist Bayram Akyol de bal bij Abdelaziz Negro te krijgen, die Danny opnieuw in stelling bracht. Deze verraste Bink en zorgde voor de gelijkmaker: 2-2, de ruststand.

Tweede helft

Na de pauze kwam VV Oosterhout sterk terug. VV Bavel, dat in de eerste helft de betere ploeg was, verloor de controle. In de 62ste minuut kreeg Oosterhout een penalty toegekend na een lichte overtreding op Hoefnagels. Danny benutte deze kans koelbloedig en voltooide zijn hattrick: 3-2. VV Bavel probeerde nog met een aantal wissels het tij te keren, maar het was Oosterhout dat de wedstrijd naar zich toetrok. In de 75ste minuut was het Abdelaziz die met een prachtige goal de 4-2 aantekende. Hoefnagels kreeg in de 80ste minuut een welverdiende publiekswissel en werd vervangen door Delvano van Bussel. In de slotminuten had Yahia Bouaid nog een kans om de score verder uit te breiden, maar Bink keerde zijn inzet.