TSC stunt tegen Baronie met verpletterende bekeroverwinning

28 okt , 6:14 Sport
tsc1
Cees Verduijn | TSC
TSC heeft de favoriet Baronie verrassend uit de bekerstrijd gewipt en deed dit met een overtuigende 4-0 overwinning, voornamelijk te danken aan een ijzersterke tweede helft. Het verslag is geschreven door Henk Jansen.

TSC - Baronie

De eerste helft was een afwachtende aangelegenheid, met beide ploegen die voorzichtig de mogelijkheden aftastten. Het publiek, dat in groten getale was opgekomen, kon meer genieten van de warme najaarszon dan van het spel, dat vooral op het middenveld bleef steken zonder noemenswaardige kansen. In de rust wist de technische staf van TSC het team echter duidelijk te maken dat er zeker een positief resultaat mogelijk was. Het team ging in de tweede helft onbevreesd in de aanval, waardoor Baronie steeds verder teruggedrongen werd en moeite had om de snelle, gevaarlijke aanvallen van de blauw-witte voorhoede af te stoppen.

Tegenoffensief

Dit resulteerde in een openingsdoelpunt van Sam de Wijs in de 57e minuut, waarbij de neutrale grensrechter scherp moest toezien om de bal over de lijn te zien gaan. Zelfs de spelers van Baronie erkenden later dat het een zuiver doelpunt was. Nog geen tien minuten later verdubbelde Bart Dirven de score naar 2-0, en in plaats van een tegenoffensief van Baronie was het TSC dat met nog meer kracht doorging. Marouan Moukouh zorgde voor de 3-0, en invaller Tim Kuhlmann bereidde de 4-0 voor, die opnieuw door Dirven werd verzilverd. De scheidsrechter, die de wedstrijd uitstekend leidde, floot na negentig minuten af en leek daarmee Baronie zelfs te sparen voor een nog grotere nederlaag; de 5-0 lag immers dichterbij dan een tegendoelpunt.

Talentvol team

Bij TSC barstte na afloop een groot feest los. De tweedeklasser kon vooraf haast niet dromen van een overwinning op vierde-divisionist Baronie, laat staan met een uitslag van 4-0. Opvallend was bovendien dat TSC het moest stellen zonder ervaren krachten als Jordy Buys, Joury den Boogert, Jack Blokdijk, en opkomend talent Stijn Schriek. De verdediging hield stand en gaf nauwelijks iets weg, wat wederom de kracht van de talentvolle jeugd in het team onderstreepte, met ook vandaag weer 17- en 18-jarige spelers die prima werk leverden. Met deze prestatie op zak kan TSC zich vol vertrouwen opmaken voor de volgende competitiewedstrijd tegen Moerse Boys. Hun trainer Osman Erbas was vandaag al aanwezig om TSC in actie te zien. De vraag is of TSC dan opnieuw indruk zal maken en wellicht nog niet het achterste van hun tong heeft laten zien.