VV Oosterhout komt tekort tegen TSV Gudok

23 sep , 6:26 Sport
vv oth
Na drie gewonnen wedstrijden in de beker en de overwinning tegen Zundert, maakten de supporters van VV Oosterhout zich op voor een leuke pot voetbal. Het werd echter een leuke pot voetbal voor TSV Gudok. Het verslag is geschreven door Ad Looijmans.

VV Oosterhout - TSV Gudok

De middag begon nog goed voor VV Oosterhout. Sinds 11 augustus speelt de club op een nieuw kunstgrasveld, dat in kwaliteit vele malen beter is dan het oude. Wethouder sport van de gemeente Oosterhout, Arnoud Kastelijns — wiens vader medegrondlegger is van VV Oosterhout, dat in 2002 voortkwam uit BVC’54 en WVO — was aanwezig om het veld officieel in gebruik te nemen. Na de toss en de aftrap op maat naar Omar El Zoubi zat het werk voor de wethouder erop, en was het aan de spelers.

Eerste Helft

De mannen van TSV Gudok lieten vanaf minuut één merken dat ze er zin in hadden. De spelers van VV Oosterhout hadden de grootste moeite om het enthousiasme van de Tilburgers te beteugelen. De eerste helft was voor TSV Gudok, en VV Oosterhout liep constant achter de feiten aan. In de 15e minuut opende Dani van Schijndel de score, na een scrimmage voor het doel van Brian Mateijsen: 0-1. Even later zag Abdelaziz Negro zijn inzet gekeerd door Cas Blous; hetzelfde overkwam Bayram Akyol in de 35e minuut. Tussendoor had Joshua Hanhart in de 25e minuut al de 0-2 gescoord, en hij herhaalde dit huzarenstukje in de 45e minuut na balverlies op het middenveld, wat leidde tot zijn tweede treffer: 0-3.

Tweede Helft

In de tweede helft voerden Dennis de Bruin en Patrick van Helvoort een paar wissels door, maar TSV Gudok bleef de bovenliggende partij. VV Oosterhout moest alle zeilen bijzetten om erger te voorkomen. Pas na de 65e minuut begon TSV Gudok wat in te zakken en zag je een paar vermoeide koppies bij de Tilburgers. In de 70e minuut werd Jonathan Yuya onreglementair ten val gebracht in de zestien meter van Blous. De toegekende strafschop werd door Bayram onberispelijk ingeschoten: 1-3. VV Oosterhout probeerde nog wel, maar TSV Gudok gaf geen krimp meer. Na negentig minuten voetbal was de winst terecht voor TSV Gudok.