Floris Haverdings derde in proloog en Luka Wissink derde in algemeen klassement Toekomst Cup

23 sep , 6:16 Sport
jegg djr
Floris Haverdings en Luka Wissink van de Oosterhoutse wielervereniging JEGG-DJR Academy streden afgelopen weekend om de podiumplaatsen in Sittard bij de junioren tijdens de Watersley Talent Cup, de afsluiter van de Toekomst Cup-competitie.

Toekomst Cup 2024

De Watersley Talent Cup was een tweedaagse wedstrijd die bestond uit een proloog op zaterdag en een rit in lijn op zondag, die fungeerde als de definitieve afronding van de Toekomst Cup 2024. Floris Haverdings wist in de proloog een derde tijd neer te zetten, terwijl Luka Wissink ook een goede uitgangspositie veroverde om zijn derde plaats in de Toekomst Cup te verdedigen.

Onveilig parcours

De afsluitende rit in lijn op zondag ging van start, ondanks dat was geconstateerd dat het parcours niet veilig was. De wedstrijd werd ontsierd door een valpartij, waarna de wedstrijd werd stilgelegd. De wedstrijdjury nam het onvermijdelijke besluit om de rit in lijn af te gelasten, en dit wedstrijdweekend niet mee te laten tellen voor het competitieklassement van de Toekomst Cup. Zodoende eindigde Luka Wissink op de derde plaats in de Toekomst Cup.