VV Oosterhout ongeslagen door in de beker

16 sep , 8:36 Sport
rightoh vv oosterhout 0 4 22 15092024
Zondag voor VV Oosterhout de uitwedstrijd tegen Right’Oh uit Geertruidenberg.
Scheidsrechter Wilco Visser floot een uitstekende partij al mag hij soms de teugels wel wat strakker aanhalen. Aan de andere kant voetbal is geen sport voor watjes. Right’Oh begon sterk aan de wedstrijd en het was zichtbaar dat de trainer, Jorco de Kok, vorig seizoen nog in de technische staf van VV Oosterhout werkzaam was. Hij kende de VV Oosterhout spelers op zijn duimpje en had zijn spelers goed geïnformeerd. Tot de 20e minuut was het meeste balbezit voor Right’Oh. Gevaar voor het doel van Brian Mateijsen was er echter niet. In de 38e minuut ging Martijn Schepers goed door over rechts zijn inzet verdween echter links voor het doel van Yannick Lusse langs.
Nauwelijks een minuut later was het Bjorn Moerenhout die uit een scrimmage zijn kopbal via de paal weer uit het doel van Lusse zag verdwijnen. In de eerste helft was Right’Oh eigenlijk de bovenliggende partij en kwam VV Oosterhout met name door slordig spel niet aan voetballen toe. Om hier onder de rook van de Amercentrale een resultaat te behalen zou er in de tweede helft beter voor de dag gekomen moeten worden. En zo geschiedde.
In de 50e minuut een mooie actie van Abdelaziz Negro hij kreeg de bal bij Sander Kolen. Sander gaf Delvano van Bussel een afgemeten assist. Delvano rondde deze bekwaam af 0-1. Vijf minuten later was het Delvano die Omar El Zoubi in stelling bracht. Omar scoorde genadeloos de 0-2 en de wedstrijd gespeeld. Right’Oh begon fysieker te spelen en de scheidsrechter zag zich genoodzaakt om in korte tijd  3 gele kaarten aan een Right’Oh speler te tonen. De technische staf van VV Oosterhout wisselde Delvano, Jeroen Schepers en Kevin Tempelaars voor Jonathan Yuya, Joël de Vos en Yahia Bouaid. In de 80e minuut raakte de sterk spelende Ali Eren Yazici geblesseerd. Zijn vervanger was Danny Hoefnagels. Danny ging in de spits spelen en Bjorn nam de plaats van Ali in de verdediging in. In de 87e minuut scoorde Danny miraculeus de 0-3. Nauwelijks 3 minuten later scoorde op zijn inzet een Right’Oh verdediger de 0-4. Voor Wilco Visser het sein om de wedstrijd af te fluiten.
Volgende week de start van de competitie tegen TSV Gudok op sportpark ‘De Contreie’ aftrap om 14.00 uur.