D66 zet Job Basting op 2 en René van Bijnen op 3

Foto: D66 Oosterhout

Nadat eerder al bekend werd gemaakt dat Guus Beenhakkers de lijsttrekker is van D66 Oosterhout is nu de hele lijst bekendgemaakt.

D66 Oosterhout

Deze week presenteerde D66 Oosterhout haar kandidatenlijst, met daarop een heel aantal nieuwe gezichten. De huidige fractieondersteuner Job Basting staat op plaats twee. Plaats drie is voor René van Bijnen. Dorstenaar Theo van Kuijck is op de vierde plaats te vinden. Marleen Hemmer-Helsloot was in 2018 nog lijsttrekker, zij staat nu op plaats 5. Rob Schuurmans gaf in 2019 zijn raadszetel op, maar staat nu toch op plaats 6 voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Frisse lijst

Eerder werd al bekend dat huidig fractievoorzitter Guus Beenhakker de lijsttrekker is. “We presenteren een frisse lijst met goede mensen. Daar ben ik trots op”, zegt Guus Beenhakker. “Op de lijst staan gedreven kandidaten die het beste voor hebben met de gemeente en haar inwoners. Alle kandidaten hebben echt hun eigen creativiteit en expertise. Ik heb keiveel zin om met deze mensen de verkiezingen in te gaan.”

Sociaalliberaal geluid

D66 heeft gezocht naar een mix van ervaring, verjonging, vernieuwing en een mix van vertegenwoordiging uit stad en dorp. Guus: “Momenteel zijn we met twee zetels vertegenwoordigd in de raad. Het is nu tijd om door te groeien en een sterker sociaalliberaal geluid te laten horen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen