Van de Beeten neemt Oosterhouts bedrijf Cementbouw Recycling BV over

Het Veghelse multidisciplinaire aannemingsbedrijf Van de Beeten heeft per 1 juni 2022 alle aandelen van Cementbouw Recycling BV overgenomen. Zij gaan verder onder de naam Van de Beeten Grondstoffen en Recycling BV. “Hierbij wordt een jongensdroom werkelijkheid” Aldus algemeen directeur en eigenaar Bas van de Beeten.

Eigen havenlocatie

Het is altijd een grote wens geweest om een eigen havenlocatie te bezitten. “Voor alle op- en overslag is dit gewoon een logistieke must”, vervolgt Bas. De locatie in Oosterhout heeft een eigen laad- en loskade van 205 meter lengte en het hele terrein is 6,5 hectare groot. Met deze nieuwe locatie kunnen we een groter gebied bedienen met primaire en secundaire grondstoffen. Binnen onze bestaande pijler Grondstoffen en Recycling hebben we de visie om de recyclingactiviteiten verder te ontwikkelen. Ook willen we vanuit Oosterhout onze mobiele menginstallaties inzetten om onze eigen projecten te kunnen bedienen in een groter werkgebied. In Oosterhout nemen we betonpuin in en breken dit zodanig dat het hergebruikt kan worden in beton of als funderingsmateriaal. Ook produceren we er zelf betonnen stapelblokken die als keerwand of afscheiding veel toegepast worden.

Verduurzaming

De jongensdroom is actueler dan ooit. Van de Beeten wil met deze uitbreiding meteen een serieuze stap zetten naar verdere verduurzaming van haar activiteiten voor een toekomstbestendige bedrijfsvoering. Bas geeft aan: “Meer transport over water en/of spoor zorgt voor het ontlasten van ons wegennet, maar vooral ook voor milieuvriendelijker transport. Voor ons is dit meteen een startsignaal op weg naar onze ambitie om “Groen de Randstad” in te kunnen. Met de overname is een personeelbestand van ca. 30 medewerkers gemoeid. Mensen die wij hard nodig hebben en een type mens dat bij ons past. En wij bij hen. We zijn er namelijk van overtuigd dat we door een modern materieelpark te combineren met aandacht voor onze mensen de winnende formule hebben om het verschil te maken. Want met het mixen van beide slogans “Grondig met daadkracht” en “Volhardend van nature” moet er toch wel een sterke combinatie ontstaan. De investering die gepaard gaat met deze overname past binnen het ambitieniveau van Van de Beeten.

Voorheen Jac. Caron

Cementbouw Recycling BV maakte onderdeel uit van multinational CRH. CRH plc is een internationale groep van diverse bouwmaterialenbedrijven en betonproductie, met het hoofdkantoor in Dublin, Ierland. Het produceert en levert een breed scala aan producten voor de bouwsector. Cementbouw Recycling BV is ontstaan uit het vroegere familiebedrijf Jac. Caron. Bas sluit af: “Achter de schermen hebben we de afgelopen 6 maanden samen met CRH hard gewerkt aan deze deal. Daarin is veel respect ontstaan over de wijze hoe een multinational zaken aanpakt. Desondanks blijf ik geloven in de normen en waarden die gelden binnen een familiebedrijf. Niet alles loopt misschien via structuren en processen, maar uiteindelijk gaan we altijd voor elkaar door het vuur. Wij pakken samen met de mensen in Oosterhout de business op, wij geloven in deze overname en staan te popelen om daar mee aan de slag te gaan!”.

  • www.vandebeeten.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Van de Beeten Grondstoffen en Recycling BV

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen