Theater De Schelleboom: Een grootse start voor een klein theater

Joost en Leonie
Joost en Leonie
Foto: Job Stribos

Met trots kondigde De Schelleboom, het gezellige vestzaktheater in hartje Oosterhout, een paar weken geleden haar nieuwe programma aan; een groter aantal voorstellingen dan ooit tevoren. Tijd om eens langs te gaan bij Leonie en Joost!

Klein theater, groots theaterplezier

De introductie van een nieuwe theaterseizoen is voor een theater altijd een belangrijk moment. Met deze mooie groei in de programmering is het voor De Schelleboom extra spannend om te zien hoe het publiek hierop zal reageren. En dat viel niet tegen, zo vertellen de drijvende krachten achter het theater, Leonie Heemskerk en Joost de Jongh. De eerste resultaten van de voorverkoop zijn veelbelovend en overtreffen alle verwachtingen. Door de jaren heen heeft het theater een reputatie opgebouwd van het ontdekken en presenteren van opkomend talent, evenals het bieden van een podium voor gevestigde artiesten. Het theater heeft bewezen dat het publiek erop kan vertrouwen dat het niet de naam en faam is die telt, maar de kwaliteit die de artiest biedt. Leonie: “We zijn er trots op dat we artiesten een podium kunnen bieden waar ze hun talent kunnen tonen, ongeacht hun bekendheid. Het is fantastisch om te zien hoe ons publiek openstaat voor nieuwe en verrassende acts.”

Perfecte wisselwerking

De diversiteit van artiesten en het enthousiasme van het publiek zijn kenmerkend voor Theater De Schelleboom. Het is de passie en toewijding van het theater om het publiek te blijven verrassen, dat de derde belangrijke factor speelt. Leonie benadrukt het belang van deze evenwichtige samenwerking: “Iedere voorstelling gaan we samen voor de perfecte wisselwerking. Het is iedere keer een unieke mix van toewijding, talent en energie van de artiest, het publiek dat er open in stapt en het theater dat zorgt dat beiden zich thuis voelen.” Het is die synergie die zorgt voor bijzondere momenten, fantastische voorstellingen en de gezelligste nazit na afloop. Met die aanpak trekt het theater een trouwe en groeiende schare fans aan. En toch was het een aangename verrassing dat bij de start van de kaartverkoop er meer dan twee keer zoveel kaarten werden verkocht in vergelijking met vorig jaar. Joost: “De enorme belangstelling heeft ons echt overdonderd. Er zijn zelfs voorstellingen waarvoor de laatste kaarten over de toonbank vliegen. Het is geweldig om te zien dat mensen ons theater als de plek kiezen om te genieten van culturele evenementen.”

Zilveren jubileum

In deze tijd van alledaagse drukte, snelle veranderingen en continue digitale prikkels is het bijwonen van theateruitvoeringen meer dan ooit een welkome ontspanning op een plek die je verbindt met anderen, zo ziet Joost: “Een film kun je keer op keer afspelen, maar iedere zin en ieder beeld blijft hetzelfde. Iedere voorstelling daarentegen is eenmalig in precies die vorm op dat exacte moment, met die specifieke groep mensen. Juist in deze tijd is het van onschatbare waarde om regelmatig naar het theater te gaan, lekker te genieten en samen gezellig na te praten over alles.” Blijft er dan niets meer te wensen over? Jazeker wel, vervolgt Joost: “Onze artiesten zijn soms kleine pareltjes, maar ook wij als theater moeten nog door een aantal Oosterhouters gevonden worden. Ook al zitten we midden in het centrum, bij iedere voorstelling lopen mensen vol verbazing voor de eerste keer binnen. Komend seizoen bestaan we 25 jaar en dan zou het toch fantastisch zijn als iedere liefhebber van cabaret, muziek, toneel of andere vorm van podiumkunst één keer bij ons is binnen geweest!” Leonie besluit met een warme uitnodiging: “We kijken ernaar uit om iedereen te verwelkomen en te verrassen met ons prachtige theateraanbod. Samen maken we er weer een onvergetelijk seizoen van!”

Meer informatie

Dit seizoen belooft een ware traktatie te worden voor theaterliefhebbers, met een gevarieerd programma dat voor elk wat wils biedt. Theater De Schelleboom nodigt heel Oosterhout uit om te genieten van de betoverende sfeer en de magie van live-uitvoeringen in dit intieme theater. Kijk op de onderstaande link voor het complete programma van 2023 – 2024.

  • KLIK HIER voor het programma 2023-2024
  • www.theaterdeschelleboom.nl
  • Theater de Schelleboom, Mathildastraat 37a, tel.: 0162 – 43 71 65
  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Theater de Schelleboom
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen