Heb je liever een dekbed met dons of met kamelenhaar?

Foto: Dreamland

In de wereld van slaapcomfort is de keuze voor het juiste dekbed van essentieel belang voor een goede nachtrust. We nemen een kijkje in de showroom van Dreamland.

Diverse soorten dekbedden

Met een overvloed aan opties op de markt, bieden verschillende soorten dekbedden een scala aan kenmerken om aan de diverse behoeften te voldoen. We spreken Marilyn Dekkers en Robbert Eikhout van Dreamland over de diverse soorten dekbedden. Robbert: “Als het vroeger koud was in huis, had je een dik dekbed nodig. Tegenwoordig zijn huizen veel beter geïsoleerd en kunnen we dus speciaal kijken naar de specifieke behoeften van onze klanten voor een passend advies op maat. Zo vinden sommige mensen het heerlijk om onder een zwaar dekbed te liggen, terwijl een ander liever een lichter dekbed wenst. Daarnaast zijn er nog de specifieke eigenschappen van de vulling van het dekbed.”

Eigen donsatelier

Marilyn: ”Zo staan donzen dekbedden, gevuld met eenden- of ganzendons, bekend om hun ongeëvenaarde lichtheid en warmte. Ze passen zich aan de lichaamstemperatuur, waardoor ze een luxueuze slaapervaring bieden. Echter, dons is een complex product vanwege de diversiteit aan donssoorten, wat leidt tot variaties in de uiteindelijke kwaliteit van het product. In ons donsatelier presenteren we diverse donssoorten, zodat je ze niet alleen kunt zien maar ook kunt voelen. Je ziet bijvoorbeeld dat goedkopere donzen dekbedden vaak zijn voorzien van lagere kwaliteit dons in combinatie met veertjes. Dat resulteert in een minder luchtige structuur en verminderde luchtcirculatie, waardoor vocht moeilijker wordt afgevoerd en het dekbed iets zwaarder is. Ons eigen donsatelier op de eerste verdieping biedt de mogelijkheid om dekbedden volledig op maat te laten maken. Wil je juist meer of juist minder dons, het kan allemaal. En wil je deze dekbedden na 10 jaar laten bijvullen? Ook dat is geen enkel probleem!”

Kamelenhaar en wol

Naast de donzen dekbedden is een bekende variant natuurlijk het dekbed gevuld met wol of kameelhaar. Robbert: “Dekbedden met kamelenhaar hebben een zelfde warmteklasse, maar zijn wat zwaarder in gevoel. De dekbedden staan bekend om zijn ademend vermogen, vochtregulatie en isolerende eigenschappen. Het houdt je warm in de winter en koel in de zomer, waardoor het een veelzijdige keuze is voor het hele jaar door. Robbert: “Voor wie op zoek is naar een betaalbaar en allergievriendelijk alternatief, zijn synthetische dekbedden een uitstekende keuze. Gemaakt van polyestervezels, bieden ze hypoallergene eigenschappen en zijn ze gemakkelijk te onderhouden en kunnen ze bijvoorbeeld makkelijker worden gewassen.” Marilyn vult hem aan: “Vroeger stonden synthetische dekbedden bekend om hun broeierigheid en warmte. Moderne technologieën hebben geleid tot synthetische dekbedden die de zachtheid en warmte van natuurlijke materialen zoals dons evenaren.

Advies op maat

“In de zoektocht naar het perfecte dekbed is het essentieel om rekening te houden met persoonlijke voorkeuren, seizoensinvloeden en eventuele allergieën. Of je nu de voorkeur geeft aan de weelde van dons, het betaalbare karakter van synthetisch, de natuurlijke eigenschappen van wol of kameelhaar, er is altijd een dekbed dat bij jou past. Daarom is persoonlijk advies van groot belang. Elk dekbed is uniek, en daarom presenteren wij een uitgebreide selectie merken in onze showroom, waaronder Silvana, Auping en Cassenz. Laat je niet zomaar leiden door informatie op het internet, aangezien er eigenlijk geen universele ‘Beste Koop’ is; het draait om de beste aankoop die aansluit bij jouw specifieke behoeften. Neem daarom de tijd om de verschillende mogelijkheden te verkennen, raadpleeg een van onze slaapadviseurs voor deskundig advies, en investeer in een goede nachtrust!”, zo eindigt Robbert.

  • KLIK HIER voor meer informatie
  • Dreamland, Leijsenhoek 34 (naast het busstation), tel.: 0162-428802
  • www.dream-land.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Dreamland
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen