PaDa Parketstudio: al bijna 25 jaar alles tot in de plintjes verzorgd!

Foto: Oosterhout Nieuws

Sinds 2001 leidt Dave PaDa Parketstudio, eerst in Winkelcentrum Zuiderhout en sinds 2018 in Slotjes-Midden. We drinken een kop koffie met eigenaar Dave de Bruijn.

PaDa Parketstudio

In 2001 startte Dave met PaDa Parketstudio op Winkelcentrum Zuiderhout, maar hij is alweer sinds 2018 te vinden aan de Tempelierstraat in de wijk Slotjes-Midden Tot aan de uitbraak van de coronapandemie voerde Dave grotendeels zelf het werk uit, bijgestaan door een ervaren team van vloerleggers. Inmiddels heeft Dave zijn team aanzienlijk uitgebreid. Zowel zijn vrouw, zoon, dochters en neef zijn nu betrokken bij de zaak. Daarnaast is er verder uitgebreid met gespecialiseerde teams voor leggen, bezorgen, service en zelfs een planningsteam met twee dames. Hoog tijd om eens een kijkje te nemen in de Parketstudio!

Laminaat en natuurlijke houten vloeren

Bij binnenkomst worden we al hartelijk welkom geheten door Dave. Hij legt ons graag de voordelen uit van de verschillende soorten vloeren waarvoor je bij PaDa Parketstudio binnen kunt lopen: “Natuurlijke houten vloeren, laminaat en PVC-vloeren zijn populaire keuzes als het gaat om vloerbedekking in woningen en commerciële ruimtes. Elk type vloer heeft zijn eigen kenmerken, voordelen en overwegingen. Laminaatvloeren zijn bijvoorbeeld over het algemeen een duurzaam alternatief voor wie de uitstraling van hout wil behouden. Laminaat is beter bestand tegen krassen en vlekken, maar is minder gemakkelijk te herstellen dan houten vloeren als het beschadigd raakt.” Maar naast laminaat kun je bij PaDa Parketstudio natuurlijk ook terecht voor natuurlijke houten vloeren. Dave: “Houten vloeren bieden een warme en natuurlijke uitstraling die de sfeer van een ruimte kan verbeteren. Kwalitatieve houten vloeren hebben een lange levensduur en kunnen, indien goed onderhouden, tientallen jaren meegaan. Ze kunnen ook worden geschuurd en opnieuw worden afgewerkt om hun oorspronkelijke uitstraling te herstellen. Wel kunnen houten vloeren gevoelig zijn voor krassen en kunnen door vocht worden aangetast.”

PVC-vloeren en traprenovatie

“Tegenwoordig zijn ook PVC-vloeren steeds meer in opkomst,” zo gaat Dave zijn verhaal verder. “PVC-vloeren zijn over het algemeen slijtvast en duurzaam. Ze zijn bestand tegen de meeste krassen en deuken en bieden vaak een betere geluidsisolatie dan bijv. laminaat. PVC-vloeren zijn waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Bovendien zijn deze vloeren eenvoudig te onderhouden. Regelmatig stofzuigen of vegen en af en toe dweilen zijn over het algemeen voldoende om de vloer schoon te houden. In tegenstelling tot tapijt trekken PVC-vloeren ook veel minder stof en allergenen aan.” Naast de mooiste vloerbedekkingen kun je tegenwoordig ook bij PaDa Parketstudio terecht voor traprenovatie. Dave: ”Een trap heeft in de meeste huizen een prominente plaats. Het renoveren van je trap maakt niet alleen je woning mooier, het kan ook de waarde van je woning verhogen. Traprenovatie biedt een uitstekende manier om een verouderde open of gesloten trap nieuw leven in te blazen. Je kunt dan zowel kiezen voor hout, laminaat of PVC.”

Nu ook vloerkleden

Hoewel PaDa Parketstudio inmiddels al bijna 25 jaar bestaat is er nog volop ruimte om naar de toekomst te kijken. Dave: “Het adviseren over vloeren blijft voor mij het mooiste beroep. Ondanks de veranderingen in meer dan 20 jaar ga ik nog steeds elke dag fluitend naar mijn werk. En sinds deze week hebben we ons assortiment nog verder uitgebreid en verkopen we ook vloerkleden. Vloerkleden vormen niet alleen een praktische toevoeging aan een interieur, maar ze voegen ook warmte, stijl en comfort toe aan elke ruimte. Of je nu een gezellige sfeer in de woonkamer wilt creëren, een vleugje luxe aan de slaapkamer wilt toevoegen of een kantoorruimte wilt verfraaien, een vloerkleed kan de finishing touch zijn die de hele ambiance transformeert.” Bent u dus toe aan een nieuwe vloer of traprenovatie? Plan dan snel een afspraak in bij Dave of een van de andere verkoopadviseurs!

  • www.pada-parketstudio.nl
  • PaDa Parketstudio, Tempelierstraat 24, tel.: 0162 – 43 60 12
  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door PaDa Parketstudio
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen