Verrijk je leven en ontdek je persoonlijke reis met WellMinded

Wie wel eens over de Houtse Heuvel in Den Hout fietst heeft misschien de grote knuffel achter het raam zien zitten van nummer 59A. Hier vinden we sinds kort WellMinded. We maken kennis met directeur Masja Slor.

WellMinded

Na binnenkomst in de Vlaamsche Schuur valt meteen de knuffel in de linkerhoek op, die door Masja liefkozend ‘Konijn’ wordt genoemd. In de aangename grote ruimte is een soort lokaal afgezet met een glazen wand. In de zithoek bij de open haard drinken we een kop koffie en begint Masja haar verhaal. “In maart 2021 ben ik naast mijn baan in loondienst begonnen met WellMinded. Ik kwam er achter dat veel bedrijven op de processen zijn gericht, terwijl er meer dynamiek in de verandering van teams zit. Vanuit mijn achtergrond als psycholoog, adviseur en trainer ben ik uiteindelijk in oktober 2022 volledig gestart met WellMinded, mijn centrum voor advies, training en ontwikkeling. Voor mensen en organisaties die vastlopen of dreigen vast te lopen. Zonder lange wachtlijsten.”

De Essentie

Masja haar verhaal gaat verder. “Af en toe huurde ik locaties voor trainingen en begeleiding, maar die misten het speciale gevoel dat ik graag wilde creëren. In mei 2023 kreeg ik de sleutel van dit pand waar tot enkele jaren geleden Artistiek zat. Na wat aanpassingen hebben we deze ruimte ‘De Essentie’ genoemd. Het is een open, rustige en gastvrije omgeving geworden waar je je meteen op je gemak voelt. Het is een plek waar je jezelf kunt zijn en waar je energie kunt opdoen en kunt groeien. Tegelijkertijd beschikken we over moderne voorzieningen zoals een presentatiescherm en een flip-over, en bieden we ruimtes aan voor zowel individuele begeleiding als groepsprocessen. En niet te vergeten hebben we een grote, open keuken en een uitstekend koffie- en theefaciliteiten. Kortom, we hebben hier alles wat je nodig hebt!”

Geen protocollen maar een reisplan

Wie denkt dat Masja en haar team zweverig zijn, vergist zich. Masja: “In feite fungeren we als reisgids voor de mensen die bij ons komen. Het zijn geen cliënten of patiënten voor ons. De reguliere zorg is vaak verstrikt in protocollen en lijkt naar mijn mening soms het menselijke aspect te verliezen. Ons doel is om samen te ontdekken wat er in jouw rugzak zit. Wat moet eruit en wat moet er nog bij? We lopen een stukje met je mee totdat je weer op koers bent. Iedereen wordt hier gelijkwaardig behandeld. We stellen geen rapporten op of maken behandelplannen, maar we stellen samen een reisplan op.” Marieke van den Elshout, de rechterhand van Masja, vult aan: “En uiteraard mag je te allen tijde je eigen reisplan inzien!”

Mindful Yin Yoga

Marieke is voor de meeste mensen die bellen of mailen met WellMinded het eerste aanspreekpunt. Naast Marieke maakt ook Cornelis van Dijk deel uit van het WellMinded team. Hij is niet alleen trainer en coach, maar ook Mindful Yin Yoga-docent. “Mindful Yin Yoga is een kalme en meditatieve vorm van yoga die zich voornamelijk richt op het ontspannen van de spieren om de diepere lagen van het lichaam te bereiken. Het kan helpen om stress te verminderen en het lichaam en de geest weer in balans te brengen. Bovendien wordt het beoefenen van Mindful Yin Yoga vaak gezien als een waardevolle aanvulling op een actieve levensstijl of andere sportactiviteiten, omdat het helpt bij het herstellen en revitaliseren van het lichaam na intensieve inspanning.” Mindful Yin Yoga-sessies worden aangeboden op maandag en donderdag, elk van twee uur, tussen 19.00 en 21.00 uur. Daarnaast organiseren we meerdere malen per maand meditatiesessies van twee uur. We hanteren hiervoor overigens geen 10-rittenkaart of zoiets; je kunt eenvoudig inschrijven via onze website wanneer het jou uitkomt.”

Ook voor bedrijven

Bij WellMinded kun je ook terecht voor coaching en begeleiding van bedrijven. “Of je nu een kleine zelfstandige bent of een grote organisatie leidt, we kennen allemaal momenten waarop we vastlopen in onze onderneming. Soms raken we het spoor bijster of lijkt het alsof we in cirkels blijven draaien. Om deze redenen bieden wij Flow-sessies aan van 3 uur met het management(team), directie of de ondernemer zelf. Tijdens een Flow-sessie creëren we ruimte voor focus, creativiteit, nieuwe ideeën, inspiratie en ambities voor jouw organisatie of bedrijf. We fungeren hierbij als sparringpartner, klankbord en adviseur. Daarnaast hebben we ons eigen ontwikkelde Vitalenten-programma, waarbij we een bedrijf gedurende minimaal een jaar begeleiden in een verandertraject naar een gezonde(re) organisatie, waarbij werknemers op hun eigen niveau met verschillende thema’s aan de slag gaan. En natuurlijk bieden wij 1 op 1 begeleiding voor mensen die dreigen vast te lopen en hierdoor mogelijk kunnen uitvallen. Immers: wanneer je hoofd, lichaam en hart in balans zijn, dan functioneer je als mens op je best!”. En daar hebben wij niets meer aan toe te voegen. Klik voor meer informatie op de onderstaande link.

  • www.welminded.nl
  • KLIK HIER om de nieuwe podcast te beluisteren
  • Houtse Heuvel 59a, Den Hout, tel.: 06-20473319
  • Dit artikel werd je aangeboden door WellMinded
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen