La Cantina gaat op 14 april weer open, nadat het sinds begin december dicht was een kleine brand in de keuken.
Danique van Wijnen en Dazz van Beekum van La Cantina hebben er weer zin in om in hun restaurant La Cantina aan de slag te gaan. Vrijdag 14 april gaan ze weer open na een flinke verbouwing. Danique: “Op 1 januari 2017 namen wij La Cantina over. Eigenlijk liep het allemaal best goed totdat corona kwam. En toen we net een beetje aan het bijkomen waren, woedde er een kleine brand in onze keuken 10 december afgelopen jaar. Een stapel handdoeken is spontaan ontbrand en hierdoor is veel rook en roetschade ontstaan. Toen bleek dat er ook chloride in de rook zat konden we alle apparatuur en leidingen direct afschrijven. Dat bijt namelijk door metaal heen. We besloten toen om direct door te pakken en alles dan ook meteen grondig te verbouwen.”
De laatste weken van het jaar waren dan ook besteed aan het weghalen van alle meubels en apparatuur totdat het hele pand weer casco was. Danique: “Ons vaste personeel heeft ons hier voortreffelijk bij beholpen. Wij zijn hen ook erg dankbaar!” Wie bij het nieuwe La Cantina gaat eten komt te zitten op een van de vele kleurrijke stoelen. Ook het podiumdeel en een nieuwe bar werden speciaal voor La Cantina gemaakt. Danique: "We hebben zoveel mogelijk met lokale, Oosterhoutse ondernemers samengewerkt. En onze huisbaas Christiaan heeft een nieuwe lichtstraat laten plaatsen in het achterste gedeelte, zodat je hier voortaan in daglicht kunt borrelen en dineren. En wat dacht je van een leuke familieborrel, babyshower of bedrijfsfeestje?”
Met carnaval bleek gelukkig al dat veel vaste gasten de weg naar La Cantina nog niet waren vergeten. Danique: “Het was zo fijn om iedereen weer te zien en te spreken. Ik kan ook niet wachten tot we aanstaande vrijdag weer opengaan!” Wat betreft de kaart heeft Dazz met zijn keukenbrigade een aantal nieuwe gerechten in petto. Dazz: “De klassieke tapa’s houden we er natuurlijk ook gewoon in. We blijven tenslotte wel La Cantina! Maar we hebben buiten ons restaurant veel inspiratie opgedaan om onze gasten de komende periode te blijven verrassen met de allerlekkerste kleine en pure gerechten!” Wie het met eigen ogen wil zien en proeven is vanaf vrijdag 14 april weer van harte welkom. Je kunt je plaats direct reserveren via de link onderaan dit artikel.