Politie Dongemond waarschuwt voor nepagenten in onze regio

30 sep , 6:02 112
politie agent
Afgelopen weekend hebben nepagenten onder andere in Oosterhout en Oosteeind mensen proberen op te lichten en te bestelen. De politie vraagt jouw hulp om ouderen te waarschuwen.

Nepagenten

Ook dit weekend hebben nepagenten weer geprobeerd mensen in onze regio op te lichten en te bestelen. De politie ontving afgelopen weekend meldingen onder andere meldingen uit Oosterhout en Oosteind. In Waalwijk wisten de nepagenten zaterdag sieraden buit te maken bij een 78-jarig slachtoffer. In Moergestel lukte dat bij een 82-jarig slachtoffer. Gelukkig hebben veel mensen opgehangen toen ze gebeld werden door de nepagenten. Door zich voor te doen als politiemedewerker en oudere mensen op te bellen met een smoes over inbraken en inbrekers proberen ze hun slachtoffers zover te krijgen dat zij geld, sieraden en andere waardevolle spullen afstaan. Heeft u ouders op leeftijd? Of opa’s en oma? Werkt u met oudere mensen? Deel deze waarschuwing van de politie dan alsjeblieft!

Naam echte wijkagent

Nepagenten, zowel mannen als vrouwen, bellen vaak oudere mensen op hun vaste lijn met een smoes dat er in de buurt is ingebroken of dat inbrekers zijn opgepakt met een lijst van namen en adressen. Soms gebruiken ze zelfs de naam van een echte politieagent, zoals een wijkagent. Ze vragen vervolgens of het slachtoffer geld, sieraden of andere waardevolle spullen in huis heeft, iets wat de politie nooit zou doen. Terwijl de nepagent aan de telefoon blijft, komt een 'collega' langs om de spullen zogenaamd te fotograferen of veilig te stellen. Als dit gebeurt, doe niet open en bel direct 112.

Meer informatie

Wil je meer weten over de praktijken van de nepagenten? Zodat je makkelijker met iemand in je directe omgeving in gesprek kunt gaan over de praktijken van de nepagenten? Kijk dan maandag 30 september vanaf 17.00 uur of dinsdag 1 oktober tot 16.00 uur naar een item hierover in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant. Ben je toch slachtoffer geworden van telefoonoplichting? Doe altijd aangifte bij de politie. Deel daarnaast jouw verhaal met familie, vrienden en kennissen. Zo help je te voorkomen dat er nieuwe slachtoffers worden gemaakt.